Antena 3 CNN Externe Ambasadorul japonez în China a murit. Japonezii neagă că decesul acestuia ar avea o legătură cu actualele tensiuni între cele două state

Ambasadorul japonez în China a murit. Japonezii neagă că decesul acestuia ar avea o legătură cu actualele tensiuni între cele două state

Ambasadorul japonez în China a murit. Japonezii neagă că decesul acestuia ar avea o legătură cu actualele tensiuni între cele două state
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Sep 2012   •   19:37

Noul ambasador japonez în China, Shinichi Nishimiya, a murit duminică într-un spital din Tokyo, anunţă Ministerul nipon de Externe, citat de AFP.
   
"Moartea diplomatului nu are nicio legătură cu actualele tensiuni dintre China şi Japonia", a precizat diplomaţia japoneză.
   
Shinichi Nishimiya, numit oficial în funcţie marţi, leşinase pe stradă, vineri, în apropiere de domiciliul său din cartierul Shibuya (în partea central-vestică a Tokyo).
   
Shinichi Nishimiya, un diplomat de carieră, a fost desemnat ambasador în China în locul lui Uichiro Niwa, un fost om de afaceri care trebuie să părăsească în curând Beijingul.
   
Niwa a generat o polemică în iunie când s-a opus public unui proiect al guvernatorului Tokyo de a cumpăra insulele Senkaku de la proprietarul lor privat, o familie japoneză, pentru a proteja China. Aceste insule nelocuite din Marea Chinei de Est, situate la 200 de kilometri nord-est de Taiwan şi denumite Diaoyu în chineză, se află în centrul unui diferend teritorial între Japonia, care le administrează, şi China, care le revendică.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close