Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Lidia Guţu, convocat pentru consultări la Chişinău

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Lidia Guţu, convocat pentru consultări la Chişinău

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Lidia Guţu, convocat pentru consultări la Chişinău
Sursa foto: Lidia Gutu
08 Apr 2009   •   08:35

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Lidia Guţu, a fost convocat pentru consultări la Chişinău, a anunţat Ministerul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, citat de BASA press. Se precizează doar că decizia are legătură cu evenimentele de la Chişinău, dar nu se dau alte detalii.

Preşedintele Vladimir Voronin urma să ţină un discurs, marţi, la ora 19.30, la televiziunea publică. A renunţat, însă, şi a trimis un comunicat sec în limba rusă.

"Moldova va apăra cu fermitate integritatea statului în faţa manifestanţilor(...) O mână de fascişti beţi de furie încearcă să comită o lovitură de stat", se arată în comunicat.

Nu a fost prima reacţie a liderului Republicii Moldova. La şase ore de la izbucnirea conflictului, televiziunea publică a difuzat o declaraţie a lui Vladimir Voronin, în care comenta incidentele din stradă.

Lideriii opoziţiei au încercat să discute cu reprezentanţii puterii. Au avut cinci cereri, printre care repetarea scrutinului şi acces liber la televiziunea de stat.

În faţa diplomaţilor străini, Voronin a afirmat că din România au venit patru autobuze cu tineri pentru a participa la proteste.

Acuzaţii la adresa României au venit şi din partea şefului comisiei Dumei de stat pentru relaţii cu CSI, Aleksei Ostrovski. Acesta susţine că în Moldova sunt implicate serviciile secrete occidentale şi anumite forţe din România.

Ultima mişcare diplomatică a zilei făcută de Chişinău a fost chemarea în ţară a ambasadorului de la Bucureşti pentru consultări.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close