Antena 3 CNN Externe Ambasadorul României la Londra îi acuză pe jurnaliştii unui tabloid britanic că mint în articolele lor în legătură cu imigranţii români

Ambasadorul României la Londra îi acuză pe jurnaliştii unui tabloid britanic că mint în articolele lor în legătură cu imigranţii români

Ambasadorul României la Londra îi acuză pe jurnaliştii unui tabloid britanic că mint în articolele lor în legătură cu imigranţii români
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
18 Dec 2013   •   09:48

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, îi acuză pe jurnaliştii de la tabloidul britanic Daily Mail că mint în legătură cu infracţiunile comise de românii din Marea Britanie, scoţându-i ţapi ispăşitori pentru toate lucrurile care merg prost în Regat, conform unei postări pe blogul de pe Huffington Post.

Ziarul britanic a publicat un articol intitulat “Românii sunt arestaţi de 7 ori mai des decât britanicii”, în care susţine că pentru fiecare 1.000 de români prezenţi la Londra, 183 sunt arestaţi. Cifra totală de arestări citată de publicaţie este însă 800, ceea ce ar însemna că cifra totală a românilor aflaţi la Londra este în jur de 4.300, ceea ce este fals.

În Londra trăiesc peste 60.000 de români, arată ambasadorul Ion Jinga, într-un articol publicat pe blogul din Huffington Post.

Jinga susţine că, după apariţia acestui articol în Daily Mail, Poliţia Metropolitană şi-a cerut oficial scuze ambasadei, pentru modul în care datele prezentate de ei la Primăria londoneză au fost distorsionate în articolul respectiv.

Jinga mai arată că, în prezentarea de la Primărie, Scotland Yard a dat trei exemple de imigranţi arestaţi, însă niciunul nu era român. Cu toate acestea, articolul din Daily Mail este ilustrat cu fotografii în care apar romi, subtitrate drept “români fără adăpost”.

“Asta este mai mult decât manipulare, este rasism! Unii dintre cei fără adăpost din centrul Londrei sunt romi din România, însă ei reprezintă doar o mică minoritate din persoanele care dorm sub cerul liber sau care cerşesc în zonă”, scrie ambasadorul român.


×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close