Antena 3 CNN Externe Ambasadorul României la Washington, discuții despre Visa Waiver cu Secretarul Securității Naționale din SUA

Ambasadorul României la Washington, discuții despre Visa Waiver cu Secretarul Securității Naționale din SUA

Ambasadorul român în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, semnalează o întâlnire cu un oficial de rang înalt din Administrația de la Washington, în cadrul căreia a fost abordată problema vizelor pentru români.

Ambasadorul României la Washington, discuții despre Visa Waiver cu Secretarul Securității Naționale din SUA
Sursa foto: Facebook / Andrei Muraru
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   09:57

"Am avut o nouă întâlnire vineri, 22 martie a.c., cu Alejandro Mayorkas, Secretarul Departamentului Securității Naționale a SUA (ministrul de Interne al Statelor Unite). 

Ne-am concentrat discuția pe aspectele tehnice ale admiterii României în Programul Visa Waiver, având în vedere ambiția noastră de a îndeplini toate criteriile tehnice până la finalului anului fiscal american (finalul lunii septembrie 2024).

Concluzia este, la jumătatea drumului, că România a făcut pași extraordinari până acum.

Reușita depinde în mare măsură de îndeplinirea criteriului ratei de refuz (sub 3% până la finalul lunii septembrie).

Este în interesul securității și prosperitate ambelor state să reușim!", a scris ambasadorul Muraru (foto, dreapta) pe Facebook.

Am avut o nouă întâlnire vineri, 22 martie a.c., cu Alejandro Mayorkas, Secretarul Departamentului Securității Naționale...

Publicată de Andrei Muraru pe Duminică, 24 martie 2024

Simona Halep, apel la români să sprijine demersurile vizând ridicarea vizelor

Într-un apel înainte de participarea la Miami Open, competiție care a marcat revenirea sa pe teren după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Simona Halep s-a adresat mai ales românilor care au primit anterior vize de intrare în SUA.

"Dragii mei români, un pas însemnat pentru România este ocazia de aderare la Programul Visa Waiver (VWP), care necesită un procent mare de aprobare a vizelor.

Peste 300.000 de români cu vize americane anterioare au puterea de a influența acest rezultat. Să profităm de acest moment până în 30 septembrie 2024.

Reînnoiți-vă viza pentru SUA - acum se poate reînnoi prin poștă, fără necesitatea unui interviu. Fiecare reînnoire aduce o contribuție semnificativă în aderarea la acest program, care facilitează călătoriile.

Împreună, putem trece acest prag. Acțiunea voastră de azi facilitează călătoriile zilei de mâine", a scris Simona Halep pe Instagram.


 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close