Antena 3 CNN Externe Ambasadorul rus la UE: ”Rusia va ataca Ucraina doar dacă este provocată”

Ambasadorul rus la UE: ”Rusia va ataca Ucraina doar dacă este provocată”

Vladimir Cijov, ambasadorul rus pe lângă Uniunea Europeană, a declarat că țara sa nu va ataca Ucraina decât dacă este provovată.

Ambasadorul rus la UE: ”Rusia va ataca Ucraina doar dacă este provocată”
Sursa foto: Twitter/ Abdullah Çiftçi
de Cerasela Stafie    |    14 Feb 2022   •   23:22

"Nu vom invada Ucraina decât dacă suntem provocaţi să o facem", a spus Cijov. Diplomatul reprezintă Rusia la Bruxelles din anul 2005.

"Dacă ucrainenii lansează un atac împotriva Rusiei, nu ar trebui să fiţi surprinşi dacă noi contraatacăm. Sau dacă ei încep să ucidă cu neruşinare cetăţeni ruşi oriunde, în Donbas sau în altă parte", a precizat acesta, făcând referire la regiunea din estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi se luptă cu forţele ucrainene de opt ani, scrie The Guardian.

Vladimir Cijov a avertizat că acțiunea militară a Kremlinului ar putea fi ”provocată” de acțiunile ucrainienilor: ”ceea ce vreau să spun prin provocare este că ei pot organiza un incident împotriva republicilor autoproclamate din Donbas, să le provoace, iar apoi să le lovească cu toate forţele lor, provocând astfel o reacţie a Rusiei cu scopul de a evita o cotastrofă umanitară la frontierele sale"

Rusia a comasat mai mult de 100.000 de soldați la granița cu Ucraina. Temerile cu privire la o eventuală invazie sunt din ce în ce mai ridicate, iar mulți lideri occidentali au avertizat că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar în zilele următoare.

Mai mult, există informații că Moscova s-ar putea folosi de o operațiune sub steag fals, ca pretext pentru a declanșa atacul.

×
Subiecte în articol: invazie
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close