Antena 3 CNN Externe Ambasadorul SUA în Germania, invitat să dea explicaţii privind miniştrii spionaţi de NSA

Ambasadorul SUA în Germania, invitat să dea explicaţii privind miniştrii spionaţi de NSA

Ambasadorul SUA în Germania, invitat să dea explicaţii privind miniştrii spionaţi de NSA
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   13:58

Ambasadorul Statelor Unite în Germania a fost invitat la biroul cancelarului Angela Merkel pentru a da explicaţii în cazul miniştrilor spionaţi. Asta după ce WikiLeaks a publicat o listă cu miniştri germani spionaţi de Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA).

Peter Altmaier, l-a invitat joi pe ambasadorul Emerson pentru "discuţii imediate" despre ultimele dezvăluiri ale WikiLeaks. Altmaier dorea să obţină clarificări privind interceptarea conversaţiilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel şi ale altor oficiali din Guvernul său. Ministrul german de Finanţe a criticat de asemenea campania de spionaj a NSA, adăugând că şi el doreşte explicaţii.

"Devine tot mai clar că unele persoane de la serviciile americane de informaţii pierd din vedere dezbaterea referitoare la scopuri şi mijloace", a declarat Schaeuble pentru Bild.
WikiLeaks a publicat miercuri o listă cu numere germane de telefon care arată că Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) a spionat şi alţi oficiali de rang înalt în afară de cancelarul Angela Merkel.

Agenţia de Securitate Națională a SUA (NSA) a spionat-o nu numai pe şefa guvernului german Angela Merkel, ci şi membri ai cabinetului ei şi miniştri, relevă documente publicate miercuri de site-ul Wikileaks, relatează DPA şi Reuters. Printre ţintele NSA se numără fostul ministru de finanțe german Oscar Lafontaine, vicecancelarul Sigmar Gabriel şi ministrul mediului Barbara Hendricks, cei doi din urmă deţinând portofolii diferite în momentul elaborării documentelor respective.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close