Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Ucrainei la București: Tentativa de incendiere a şcolilor din Cernăuţi nu e un caz unic

Ambasadorul Ucrainei la București: Tentativa de incendiere a şcolilor din Cernăuţi nu e un caz unic

Ambasadorul Ucrainei la București: Tentativa de incendiere a şcolilor din Cernăuţi nu e un caz unic
28 Feb 2018   •   20:00

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, a spus miercuri că tentativa de incendiere a două şcoli cu predare în limba română din Cernăuţi nu a reprezentat un caz unic şi că aceste acţiuni reprezintă o nouă etapă a războiului hibrid declanşat de către Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

"Se ştie foarte bine şi informaţiile au apărut recent şi în presa românească, referitoare la unele încercări făcute pe teritoriul Ucrainei de către serviciile speciale ale Federaţiei Ruse, cu folosirea şi a unor cetăţeni ucraineni, de a organiza incendierea a două şcoli din zonă, din regiunea Cernăuţi. Acest caz nu e unic şi, practic, în ultima perioadă, începând cu ianuarie anul acesta, Serviciul de Securitate al Ucrainei a reuşit să prevină mai mult de zece cazuri care au fost planificate, coordonate şi organizate de către serviciile speciale ale Federaţiei Ruse. Este vorba de fapt, în opinia noastră, de o nouă etapă, practic, a acestui război hibrid care e declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean", a spus ambasadorul. 

"Noi asistăm cu toţii acum la trecerea ameninţării dincolo de linia de contact sau de frontul de la Donbas, unde este război de apărare împotriva Federaţiei Ruse, şi ameninţarea vine acum şi la graniţele vestice. Ce este şi mai îngrijorător este faptul că această ameninţare vizează acum şi minorităţile naţionale din statul Ucraina. Adică e vorba de cinismul, probabil, la maxim al regimului rus, care fără să se ascundă chiar încearcă să organizeze nişte acte teroriste împotriva unor instituţii de învăţământ, a unor copii, de fapt", a precizat ambasadorul în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tentativa incendiere

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close