Antena 3 CNN Externe Orașul în care ambulanțele sunt amendate pentru viteză excesivă, chiar dacă sunt în misiune

Orașul în care ambulanțele sunt amendate pentru viteză excesivă, chiar dacă sunt în misiune

Deși ambulanțele aflate în misiune au prioritate pe drum pentru a putea ajunge cât mai repede la pacienți și la spital, într-un oraș din Italia, viteza prea mare a salvărilor este pedepsită.

Orașul în care ambulanțele sunt amendate pentru viteză excesivă, chiar dacă sunt în misiune
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   17:04

Ambulanțele care efectuează transportul pacienților către spitalele Cotugno și Cardarelli din Napoli, au fost amendate pentru exces de viteză, deși desfășurau misiuni critice.

Președintele Societății Italiene de Sistem 118 a sesizat această problemă încă din 2021, în plină pandemie, și că a cerut prefecturii să anuleze amenzile, dar problema persistă și s-a agravat, cu unul dintre asistenții lor ocupându-se exclusiv de gestionarea documentelor pentru contestarea proceselor-verbale în loc de acordarea asistenței medicale.

De ce sunt amendate ambulanțele în Napoli

Ambulanțele sancționate sunt în special cele din zona Campi Flegrei (Pozzuoli, Quarto, Bacoli, Monte di Procida), care transportă pacienți la spitalele din Napoli specializate în boli infecțioase, arsuri sau traume grave.

Conform ANSA, problema pare să fie legată de faptul că dispozitivele de supraveghere de pe drumurile cu circulație rapidă nu "recunosc" ambulanțele a căror înmatriculare nu este înregistrată ca vehicul scutit de sancțiuni.

Aceste sancțiuni au inclus ambulanța care se deplasa cu mare viteză pentru a salva viața unei femei căreia i s-a dat foc într-un conflict local și care ulterior a decedat, precum și ambulanța care transporta o femeie care a suferit arsuri grave într-un accident casnic și a decedat.

 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close