Antena 3 CNN Externe Ameninţare cu bombă, la sediul Primăriei din Chişinău

Ameninţare cu bombă, la sediul Primăriei din Chişinău

Ameninţare cu bombă, la sediul Primăriei din Chişinău
29 Iun 2010   •   15:32

Primăria din Chişinău a fost evacuată marţi, în urma unei alarme cu bombă. Un bărbat a anunţat prin intermediul unui apel telefonic că a pus o bombă în sediul Primăriei şi că o va detona dacă decretul lui Mihai Ghimpu, potrivit căruia 28 iunie 1940 este declarată zi a ocupaţiei sovietice, nu va fi retras.

Potrivit Jurnalului de Chişinău, primarul Dorin Chirtoacă nu a vrut să părăsească clădirea spunând că totul ?nu este decât o glumă?. "Putea fi din partea oricui, cine a vrut să creeze o situaţie de panică. Aproape că ne-am obişnuit că o dată la câteva luni este oprită activitatea primăriei şi a poliţiei", a spus Chirtoacă.

Geniştii din cadrul serviciului "Bomb Tehnic" şi pompierii au sosit la faţa locului, au securizat intrarea în sediul Primăriei şi au început să caute presupusa bombă. Autorităţile au descoperit, în cele din urmă, că este vorba despre o alarmă falsă.

Pe 24 iunie, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a emis un decret potrivit căruia 28 iunie 1940 este declarată zi a ocupaţiei sovietice. Potrivit decretului, Rusia, în calitatea sa de succesor de drept al Uniunii Sovietice, ar trebui să-şi retragă "necondiţionat, urgent şi transparent trupele şi armamentul de pe teritoriul Republicii Moldova".

Foto: jurnal.md

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: bomba Chisinau alerta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close