Antena 3 Externe Ameninţare cu bombă la Washington în timpul sosirii lui Joe Biden la Capitoliu

Ameninţare cu bombă la Washington în timpul sosirii lui Joe Biden la Capitoliu

20 Ian 2021   •   18:10
Ameninţare cu bombă la Washington în timpul sosirii lui Joe Biden la Capitoliu

Autorităţile americane sunt în alertă după ce a fost semnalată o ameninţare cu bombă la Curtea Supremă din Statele Unite, în acelaşi timp cu sosirea lui Joe Biden la clădirea Capitoliului, acolo unde urmează să depună jurământul de învestitură.

Este alertă în Statele Unite, acolo unde a fost semnalată prezenţa unei bombe la Curtea Supremă. Toate persoanele din clădire au fost evacuate iar militarii Gărzii Naţionale şi-au mărit efectivul de forţe din perimetrul respectiv. Ameninţarea vine în acelaşi timp cu sosirea lui Joe Biden la clădirea Capitoliului, acolo unde preşedintele ales al SUA va depune jurământul de învestitură.

În jurul Capitoliului accesul persoanelor este strict interzis. Doar cei invitaţi la ceremonia de învestitură pot trece de filtre şi după o atentă verificare. Corespondentul Antena 3 în Statele Unite ale Americii, Camelia Ureche a transmis în direct din zona zero a Americii. 

"Sunt garduri cu sârmă ghimpată peste tot, sunt foarte mulţi militari şi poliţişti. Străzile sunt închise şi, de la distanţă, se poate vedea doar acoperişul Capitoliului. Dincolo de tensiunea pe care o simţim pe străzile pustii din Washington, astăzi este o atmosferă mai relaxată. Oamenii au început să iasă din case. Poartă măşti. Spun că nu se aşteptau ca oraşul să se transforme într-o bază militară, dar vor urmări la televizor ceremonia de învestire a preşedintelui Joe Biden", a spus Camelia Ureche despre atmosfera din capitala Americii.

Mihai Fifor, senator PSD şi fost ministru al Apărării a comentat situaţia de la Washington. "Joe Biden preia Statele unite într-un moment extrem de complicat, după mandatul lui Donald Trump, care nu a fost deloc liniştit, cu tulburenţe majore şi tensiuni majore. Este o aşteptare foarte mare de la această preluare de preşedenţie la nivelul întregii lumi. Joe Biden este chemat să readucă un oarecare nivel de linişte şi de normalitate în societatea americană, puternic divizată, acum la preluarea mandatului", a spus Mihai Fifor la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close