Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord face o amenințare fără precedent. Va „ploua cu foc” asupra Statelor Unite ale Americii

Coreea de Nord face o amenințare fără precedent. Va „ploua cu foc” asupra Statelor Unite ale Americii

Coreea de Nord face o amenințare fără precedent. Va „ploua cu foc” asupra Statelor Unite ale Americii
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    12 Oct 2017   •   11:05

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-ho a avertizat că ţara sa „va face să plouă cu foc” asupra Statelor Unite ale Americii, în replică la „declaraţiile belicoase” ale preşedintelui american Donald Trump, care a ameninţat recent la ONU cu distrugerea Coreei de Nord, informează joi EFE şi AFP.

Şeful diplomaţiei nord-coreene a făcut aceste declaraţii cu prilejul primirii unei delegaţii a agenţiei de presă TASS, care a vizitat Phenianul, potrivit presei nord-coreene de stat.

„Este voinţa fermă a întregii armate şi a poporului Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC, denumirea oficială a ţării - n.r.) de a face să plouă cu foc peste SUA, care au ameninţat să distrugă total RPDC”, a spus Ri, citat într-un comunicat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu distrugerea în cazul unui conflict

Potrivit Casei Albe, Trump a examinat marţi, împreună cu ministrul apărării Jim Mattis şi cu şeful Statului Major al SUA, Joe Dunford, „gama de opţiuni” de care dispun SUA în faţa Coreei de Nord. Marţi seară, şase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exerciţiu de forţă faţă de Coreea de Nord.

Citiți și:

Coreea de Nord susține că a furat planurile de război ale Statelor Unite și Coreei de Sud

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close