Antena 3 CNN Externe Ameninţarea făcută de Rusia, SUA: "America să nu se mai impună în fostele republici sovietice"

Ameninţarea făcută de Rusia, SUA: "America să nu se mai impună în fostele republici sovietice"

Ameninţarea făcută de Rusia, SUA: "America să nu se mai impună în fostele republici sovietice"
de O.P.    |    05 Sep 2014   •   12:13

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Statele Unite ar trebui să nu mai încerce să se impună în fostele republici sovietice, Moscova subliniind că aderarea Ucrainei la NATO va fi văzută drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, relatează site-ul IBTimes.co.uk.

"Exact în momentul în care a apărut o şansă de soluţionare a problemelor specifice dintre Kiev şi miliţii, unele componente ale autorităţilor de la Kiev au cerut ca Ucraina să renunţe la statutul său de neutralitate şi să înceapă procesul de aderare la NATO", a declarat Lavrov la o întâlnire cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

"Este o încercare evidentă de a deturna eforturile menite să iniţieze un dialog pentru asigurarea reconcilierii naţionale", a adăugat ministrul rus.

Lavrov a exprimat, de asemenea, îngrijorarea Moscovei faţă de implicarea Statelor Unite în afacerile Kievului.

"Unii parteneri occidentali, inclusiv din nefericire cel mai influent jucător - Statele Unite -, vor victoria NATO şi o situaţie în care America să impună voinţa sa tuturor", a afirmat el.

"Acest concept de exclusivitate, pe care preşedintele (Barack) Obama l-a declarat în mod repetat, nu poate duce la nimic bun şi până acum nu a dus la nimic bun", a conchis el.

Într-un interviu acordat IBTimes UK la Celtic Manor, în Newport, unde are loc summitul NATO, ministrul eston de Externe Urmas Paet a promis sprijinul Estoniei pentru aderarea ucrainenilor şi georgienilor la Alianţa Nord-Atlantică. "Nu Rusia este cea care dictează cine poate să fie membru NATO", a declarat el.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close