Antena 3 CNN Externe Ameninţările cu bomba nu mai contenesc la o universitate americană. Vezi ce măsuri de securitate au fost luate

Ameninţările cu bomba nu mai contenesc la o universitate americană. Vezi ce măsuri de securitate au fost luate

Ameninţările cu bomba nu mai contenesc la o universitate americană. Vezi ce măsuri de securitate au fost luate
Sursa foto: Foto: statesman.com
10 Apr 2012   •   08:58

Universitatea din Pittsburgh a sporit măsurile de securitate luni, după ce au fost primite tot mai multe ameninţări cu bombă în campus, înformează CNN.

Seria de ameninţări a determinat evacuări frecvente ale clădirilor din campus şi este "o sursă de înţeles a creşterii anxietăţii", a declarat directorul universităţii Mark Nordenberg.

Luni, universitatea a anunţat că începe să limiteze accesul în clădirile care au fost deja verificate fără a se găsi vreun obiect suspect. Noile restricţii vor fi extinse la toate clădirile din campus în următoarele zile, conform unui comunicat.

Departamentul american de Justiţie, FBI şi poliţia Universităţii din Pittsburgh investighează aceste incidente. Ameninţările cu bombă "sunt investigate ferm, agresiv şi atent prin toate mijloacele posibile", a declarat procurorul David Hickton.

Oficialii administraţiei au instalat două puncte de control la intrările în clădiri. Unul este pentru studenţii care transportă rucsacuri, genţi cu cărţi şi pachete, iar celălalt pentru cei care nu au bagaje asupra lor.

Studenţii au fost încurajaţi să care "doar acele obiecte necesare la şcoală sau la lucru" şi trebuie să prezinte documente de identitate pentru a intra în clădirile din campus. În plus, părinţii sau alte persoane din afara universităţii nu au acces în cămine.

Universitatea a cerut martorilor să ofere orice informaţie despre ameninţările cu bombă şi a promis o recompensă de 50.000 de dolari dacă datele respective conduc la arestarea şi condamnarea celor responsabili. De asemenea, Universitatea oferă sprijin studenţilor sau altor membri ai comunităţii afectaţi de aceste ameninţări.

×
Subiecte în articol: masuri de securitate
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close