Antena 3 CNN Externe America, DISTRUSĂ de TORNADE. Cel puţin 18 oameni au murit, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă

America, DISTRUSĂ de TORNADE. Cel puţin 18 oameni au murit, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă

America, DISTRUSĂ de TORNADE. Cel puţin 18 oameni au murit, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă
de O.P.    |    29 Apr 2014   •   06:01

 Cel puţin 18 oameni au murit în urma unor tornade ce au măturat centrul Statelor Unite ale Americii!  Autorităţile au decretat stare de urgenţă în mai multe comitate din Mississippi şi din Alabama, după ce fenomenele extreme şi-au schimbat direcţia.

Apelurile disperate la dispecerat se ţin lanţ pe măsură ce apar tot mai multe tornade de la o oră la alta.

Vârtejurile au gonit cu peste o sută de kilometri pe oră în centrul Statelor Unite ale Americii şi au pus la pământ totul pe o rază de peste o sută de kilometri. Mai mulţi bătrâni au fost prinşi sub propriile case şi au fost scoşi doar cu ajutorul echipajelor de intervenţie.

Din dezastru s-au născut poveşti ale unor eroi-neaşteptaţi.

În locul caselor şi al magazinelor au apărut mormane de gunoaie. Oamenii au început să caute prin resturi ce a mai rămas din avuţia lor.

A fost o zi neagră pentru locuitorii unui orăşel din comitatul Faulkner. Tornada a trezit amintiri dureroase localnicilor, care s-au confruntat pentru a doua oară în trei ani cu vârtejurile devastatoare.

A fost decretată stare de urgenţă în mai multe comitate din nordul statului Mississippi, care se află în calea tornadelor.

×
Subiecte în articol: tornade
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close