Antena 3 CNN Externe America, în prag de faliment. Obama organizează o şedinţă de urgenţă pentru a găsi soluţii

America, în prag de faliment. Obama organizează o şedinţă de urgenţă pentru a găsi soluţii

America, în prag de faliment. Obama organizează o şedinţă de urgenţă pentru a găsi soluţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iul 2011   •   16:08
Preşedintele american, Barack Obama a convocat o întâlnire de urgenţă cu liderii Congresului, pentru a găsi o soluţie în problema plafonului de îndatorare al Americii, conform CBS.

Întâlnirea vine la scurt timp după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor, liderul republican John Boehner a părăsit discuţiile programate pentru astăzi.

"Nu mai avem timp şi cei convocaţi vor trebui să îmi explice cum o să evităm falimentul”, a declarat Obama, vădit îngrijorat de situaţie.

Obama este prins într-o dispută politică cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, liderul republican John Boehner, în legătură cu propunerea administraţiei de reducere a deficitului bugetar cu 4.000 de miliarde de dolari, în decurs de zece ani.

Problemele din zona euro accentuează sentimentul de incertitudine de pe piaţa americană, după ce au fost publicate date dezamăgitoare privind numărul locurilor de muncă din economia Statelor Unite.

Analiştii spun că este posibil ca cele două părţi să negocieze un acord de anvergură mai mică, de 2.000 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: America SUA Barack Obama
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close