Antena 3 CNN Externe America interzice intrarea non-americanilor care au vizitat China în ultimele 14 zile

America interzice intrarea non-americanilor care au vizitat China în ultimele 14 zile

 Statele Unite au anunţat vineri mai multe măsuri excepţionale pentru a închide frontierele sau a impune carantină călătorilor care se întorc din China, şi mai ales din provincia Hubei, epicentrul epidemiei noului coronavirus, în funcţie dacă sunt sau nu americani, notează AFP.

America interzice intrarea non-americanilor care au vizitat China în ultimele 14 zile
31 Ian 2020   •   23:47

Cu începere de duminică de la orele 22.00 GMT, autorităţile vor interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor non-americanilor care au vizitat China în ultimele 14 zile, a anunţat ministrul sănătăţii, Alex Azar, în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

Pentru cetăţenii americani, o perioadă de carantină de până la două săptămâni, în clădiri special amenajate, le va fi impusă celor care au mers în provincia Hubei în ultimele 14 zile.

În ce îi priveşte pe americanii care se vin din altă provincie chineză decât Hubei, li se va cere o "carantină autoimpusă", cu supraveghere.

Membrii apropiaţi ai familei lor, precum şi rezidenţii permanenţi în Statele Unite vor fi supuşi aceluiaşi regim ca şi cetăţenii americani.

"Sunt măsuri preventive, riscul este scăzut în Statele Unite", a spus Alex Azar.

Toate zborurile dinspre China vor fi direcţionate spre şapte aeroporturi americane: New York JFK, Chicago, San Francisco, Seattle, Atlanta, Honolulu şi Los Angeles.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close