Antena 3 CNN Externe America Latină, în alertă după ce doi vulcani au erupt violent. Doi morţi şi sute de persoane evacuate (VIDEO)

America Latină, în alertă după ce doi vulcani au erupt violent. Doi morţi şi sute de persoane evacuate (VIDEO)

America Latină, în alertă după ce doi vulcani au erupt violent. Doi morţi şi sute de persoane evacuate (VIDEO)
Sursa foto: eruptii
29 Mai 2010   •   14:54


După Europa, America Latină a intrat în alertă din cauza unor puternice erupţii vulcanice. În Guatemala, două persoane au murit şi trei copii sunt daţi dispăruţi în urma unei erupţii violente, produsă în sudul ţării. Şi în Ecuador, sute de oameni au fost evacuaţi de urgenţă după ce un vulcan a făcut, pur şi simplu, explozie.

Guvernul din Guatemala a declarat starea de calamitate naturală în mai multe regiuni, după două zile în care vulcanul Pacaya a erupt fără încetare. Dezastrul a făcut ieri primele victime, printre acestea se numără şi un reporter de televiziune, strivit de stânci la puţin timp după ultima sa transmisie în direct.

Timp de şase ore, o ploaie de cenuşă neagră s-a abătut peste zona din jurul craterului, pe o rază de o sută de kilometri. Mii de oameni au fost evacuaţi din satele ameninţate de lavă.

Aeroportul din capitala ţării a fost închis, deoarece pistele au fost, şi ele, acoperite de un strat de cenuşă gros de până la cinci centimetri.

Mai la sud, în Ecuador, un vulcan de peste 5000 de metri a intrat brusc într-o erupţie explozivă. Satele din jur au fost evacuate şi nu s-a înregistrat nicio victimă.

În câteva ore, norul de cenuşă a ajuns la aproape 200 de kilometri de crater. Decolările au fost suspendate pe cele două principale aeroporturi ale ţării. Acum patru ani, erupţia vulcanului a făcut patru victime şi mai multe sate au fost îngropate total în cenuşă.



Antena 3





×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close