Antena 3 CNN Externe America, lovită de cutremure. Seisme cu magnitudinea 6,1 şi 5,5, în Alaska şi Puerto Rico

America, lovită de cutremure. Seisme cu magnitudinea 6,1 şi 5,5, în Alaska şi Puerto Rico

America, lovită de cutremure. Seisme cu magnitudinea 6,1 şi 5,5, în Alaska şi Puerto Rico
03 Noi 2008   •   08:45

Un cutremur, cu magnitudinea de 6,1 a avut loc, duminică, în largul insulelor Aleutine din Alaska, a anunţat institutul american de geofizică USGS, citat de AFP. Cutremurul s-a produs la ora locală 03.48 (15.48 ora României), la 53 de kilometri adâncime în largul insulei Atka şi 1.828 de kilometri distanţă de principalul oraş din Alaska, Anchorage. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale. Comuna Atka, situată pe insula cu acelaşi nume, are o populaţie de 92 de locuitori, potrivit ultimului recensământ, efectuat în 2000.
Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs, duminică, la aproximativ 100 de kilometri nord de Puerto Rico, a anunţat Institutul geofizic american (USGS), citat de AFP. Nu s-au raportat, încă, pagube sau victime în insula din Marea Caraibilor.Seismul s-a produs la ora 20.42 GMT (22.42, ora României) în mare, la 109 kilometri nord-vest de capitala statului Puerto Rico, San Juan. Hipocentrul a fost localizat la zece kilometri sub mare, potrivit USGS.
Pentru a măsura intensitatea cutremurelor, institutul american foloseşte "magnitudinea de moment" (Mw), direct legată de parametrii seismului. Pe această scară, un seism cu magnitudinea de cel puţin 6,0 este considerat puternic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Alaska cutremur seism
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close