Antena 3 CNN Externe America, sub amenințare teroristă. Toate dispozitivele explozive improvizate seamănă şi par să fie trimise de aceeaşi persoană. ​​​​​​​Un pachet suspect, trimis și fostului vicepreședinte Joe Biden

America, sub amenințare teroristă. Toate dispozitivele explozive improvizate seamănă şi par să fie trimise de aceeaşi persoană. ​​​​​​​Un pachet suspect, trimis și fostului vicepreședinte Joe Biden

America, sub amenințare teroristă. Toate dispozitivele explozive improvizate seamănă şi par să fie trimise de aceeaşi persoană. ​​​​​​​Un pachet suspect, trimis și fostului vicepreședinte Joe Biden
25 Oct 2018   •   18:09

Update: Poliţia din statul american Delaware a anunţat joi că face investigații referitoare la un "pachet suspect", descoperit în localitatea Wilmington. Presa din Statele Unite a anunțat că pachetul ar fi fost adresat fostului vicepreședinte al Statelor Unite, Joe Biden.

Update: Comandantul unităţii de luptă împotriva terorismului din cadrul Departamentului Poliţiei din New York (NYPD) John Miller a declarat miercuri că dispozitivul de la Time Warner Center - sediul central al CNN, la New York, pare că a fost trimis de aceeaşi persoană care le-a trimis bombe improvizate lui George Soros, Hillary Clinton şi fostului preşedinte Barack Obama, relatează The Associated Press.

Update: Poliţia din Florida a anunţat miercuri că anchetează în urma descoperirii unui ”colet suspect” în apropierea biroului unei alese în Congresul american, Debbie Wasserman Schultz, fosta preşedintă a Comitetului Naţional al Partidului Democrat, relatează AFP

Update: Informaţii de presă potrivit cărora Secret Service a ”interceptat” un colet suspect adresat Casei Albe ”sunt incorecte”, a anunţat miercuri acest serviciu de elită al poliţiei americane, relatează The Associated Press.

Update:  Fostul preşedinte american Bill Clinton se afla, însă la locuinţa familiei, la Chappaqua, la New York, atunci când a fost interceptat pachetul la o instalaţie aparţinând comitatului Westchester, la New York.

Hillary Clinton se afla în campanie, în favoarea Partidului Democrat, înaintea alegerilor de la jumătate de mandat, prevăzute peste mai puţin de două săptămâni, şi nu la reşedinţa familiei de la periferia New Yorkului, atunci când a fost interceptat un colet care-i era adresat.

Aceste informaţii au fost dezvăluite de către o persoană la curent cu programului fostului şef al statului, sub protecţia anonimatului, care nu a fost autorizată să vorbească în mod public.

Update: Un pachet suspect conţinând un dispozitiv exploziv improvizat într-o ţeavă - adresat Casei Albe - a fost interceptat la baza Bolling, la Washington, a declarat miercuri un oficial în domeniul aplicării legii pentru CNN.

Acest dispozitiv este asemănător celor trimise la locuinţele lui Obama, Clinton şi miliardarului George Soros, un important donator al democraţilor, descoperit la începutul săptămânii, potrivit acestei surse.

Dispozitivul adresat Casei Albe conţinea, de asemenea, proiectile.

Știrea inițială: Casa Albă a condamnat miercuri tentativele de atacuri cu dispozitive explozive asupra fostului preşedinte Barack Obama şi fostului secretar de stat Hillary Clinton, transmite dpa.

''Aceste acte care terorizează sunt demne de dispreţ şi orice vinovat va trebui să fie tras la răspundere conform legii'', a declarat purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale americane, Sarah Sanders.

Ea a spus că Serviciul Secret al SUA şi alte agenţii investighează şi vor lua 'toate măsurile adecvate pentru a proteja orice persoană ameninţată de aceşti laşi'.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit la reşedinţa din New York a fostului preşedinte american Bill Clinton şi a soţiei sale, fost secretar de stat şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton. Dispozitivul exploziv a fost descoperit de un tehnician care tria corespondenţa fostului cuplu prezidenţial, a precizat The New York Times.

Descoperirea survine la două zile după ce un obiect similar i-a fost trimis şi miliardarului filantrop George Soros la locuinţa sa dintr-o suburbie a New York-ului.

De asemenea, clădirea Time Warner din New York, unde se află şi sediul CNN din metropola americană, a fost evacuată miercuri după găsirea unui pachet suspect înaintea orei locale 10:00 (14:00 GMT). Poliţia new-yorkeză a declarat că nu poate preciza dacă pachetul este similar cu dispozitivele explozive găsite anterior.

Soros, vizat și el

Fundaţia George Soros a denunţat marţi 'retorica urii' care domină politica americană, după ce a fost găsit un pachet suspect la locuinţa miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului, relatează dpa.

"Politica urii care domină discursul nostru de astăzi în SUA şi în multe alte ţări din lume alimentează extremismul şi violenţa", se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă.

"În acest climat al fricii, al neadevărurilor şi al ascensiunii autoritarismului, simplul fapt de a-ţi exprima opinii poate atrage ameninţări cu moartea", se precizează în comunicat.

Comunicatul a fost transmis după ce poliţia a fost chemată luni la locuinţa filantropului american de origine ungară din Bedford, la circa 80 de kilometri nord de Manhattan, în contextul în care în cutia poştală a fost găsit un "pachet suspect".

"Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul, dezvăluind ceea ce părea să fie un dispozitiv exploziv", a precizat poliţia din Bedford, adăugând că angajatul "a dus pachetul într-o zonă împădurită" înainte de a suna la poliţie.

O sursă anonimă din cadrul poliţiei ar fi declarat pentru New York Times că o echipă specială "a detonat proactiv" dispozitivul.

Poliţia a mai transmis că a deschis o "anchetă extinsă" şi că acest caz a fost transferat departamentului antitero din cadrul FBI.

George Soros, un susţinător al cauzelor de stânga, a devenit ţinta atacurilor verbale ale conservatorilor de extremă-dreapta din SUA şi din Ungaria sa nativă.

La începutul lunii octombrie, preşedintele american Donald Trump a susţinut fără să ofere dovezi că femeile care au încolţit un senator republican într-un lift pentru a protesta împotriva numirii judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă au fost "plătite de Soros şi de alţii".

Mai recent, congresmanul republican Matt Gaetz a speculat pe Twitter că Soros plăteşte femei şi copii din America Centrală pentru a participa la o caravană a migranţilor care se îndreaptă spre SUA.

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a negat că finanţează caravana, iar congresmanul a dat ulterior înapoi.

×
Subiecte în articol: amenintare terorista Obama Casa Alba
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close