Antena 3 CNN Externe American de origine pakistaneză, arestat în cazul atentatului eşuat de la New York

American de origine pakistaneză, arestat în cazul atentatului eşuat de la New York

American de origine pakistaneză, arestat în cazul atentatului eşuat de la New York
04 Mai 2010   •   12:01

Un pakistanez cu cetăţenie americană a fost arestat luni, la ora locală 23.45 (marţi, 06.45, ora României), în cazul atentatului eşuat cu maşină capcană din centrul New York-ului, transmite AFP. Suspectul a fost reţinut pe aeroportul J.F. Kennedy din New York când încerca să ia un avion spre Dubai, a spus secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, citat de AFP.


"În această noapte, Faisal Shahzad a fost arestat în legătură cu tentativa de atentat de la New York. Shahzad este cetăţean american şi se află în detenţie la aeroportul J.F. Kennedy", se arată în comunicatul procurorului general, care mai arată că suspectul "încerca să ia un zbor spre Dubai".

Shahzad Faisal este un american de origine pakistaneză în vârstă de 30 de ani, care locuia, potrivit The New York Times, în statul Connecticut. CNN a relatat că maşina de teren folosită în tentativa de atentat a fost cumpărată de pe site-ul Craig's list, acum trei săptămâni, în Connecticut. Lista arestărilor nu se va opri însă la acest suspect, deoarece, conform CNN, autorităţile americane caută şi alte persoane.

Secretarul Eric Holder a precizat că ancheta continuă ca şi ?eforturile de a strânge mai multe informaţii, urmăm în continuare mai multe piste?. ?Însă este clar că scopul atentatului a fost de a ucide americani?.

Grupul taliban Tehrik-e-Taliban (TTP) din Pakistan a revendicat atentatul eşuat prin intermediul unei înregistrări video. Autenticitatea înregistrării a fost însă pusă sub semnul întrebării de autorităţile americane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat New York Times Square
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close