Antena 3 CNN Externe Un american care și-a ucis soția, dat de gol de căutările pe Google: “Este mai bine să arunci hainele de la locul crimei sau să le speli?"

Un american care și-a ucis soția, dat de gol de căutările pe Google: “Este mai bine să arunci hainele de la locul crimei sau să le speli?"

Printre probele prezentate împotriva lui Brian Walshe, la Tribunalul Districtual din Quincy, după ce bărbatul a fost arestat pentru uciderea soției sale Ana, se află și lista de căutări de pe Google care i-a șocat pe procurori.

Un american care și-a ucis soția, dat de gol de căutările pe Google: “Este mai bine să arunci hainele de la locul crimei sau să le speli?"
Sursa foto: Captura nbcnews
de Mia Lungu    |    19 Ian 2023   •   09:31

Procurorii au declarat că Brian Walshe a făcut o căutare pe internet pe 27 decembrie pentru "care este cel mai bun stat pentru divorț pentru un bărbat" și că " în loc să divorțeze, se crede că Brian Walshe a ciopârțit-o pe Ana Walshe și a aruncat cadavrul ei", a declarat procurorul adjunct al districtului Norfolk County, Lynn Beland.

Pe lângă faptul că este acuzat că și-a agresat și bătut soția cu intenția de a o ucide, Brian Walshe este acuzat de mutarea corpului sau a rămășițelor acesteia, potrivit plângerii penale. El a pledat nevinovat la acuzații.

Beland a declarat că anchetatorii au găsit ADN-ul cuplului, împreună cu un card de vaccinare Covid pentru Ana Walshe și un fierăstrău, o foarfecă de tăiat și un topor în sacii de gunoi care fuseseră aruncați într-un tomberon la complexul de apartamente al mamei lui Brian Walshe din Swampscott, la aproximativ 65 km nord de casa în care locuia cuplul.

În primele ore ale dimineții de 1 ianuarie, în ora de dinainte de a le spune inițial anchetatorilor că soția sa a plecat de acasă pentru a prinde un zbor spre Washington D.C., el a făcut următoarele căutări pe Google de pe iPad-ul fiului său: "cât timp durează până când un cadavru începe să miroasă", "cum să oprești un cadavru să se descompună", "cum să legi un cadavru", "10 moduri de a scăpa de un cadavru dacă ai nevoie cu adevărat", "cât timp trebuie să lipsească cineva pentru a moșteni" și "poți arunca părți de cadavre?".

Brian Walshe a dat din cap în instanță în timp ce Beland citea presupusa căutare a "cum să legi un cadavru".

Căutări șocante pe Google: "Se poate face o identificare pe rămășițe parțiale?"

Mai târziu, în acea dimineață, Brian Walshe a căutat pe Google printre altele: "cât timp rezistă ADN-ul", "se poate face o identificare pe rămășițe parțiale", "dezmembrarea și cele mai bune moduri de a scăpa de un cadavru", "cum se curăță sângele de pe podeaua de lemn", "ce se întâmplă când pui părți ale corpului în amoniac" și "este mai bine să arunci hainele de la locul crimei sau să le speli?".

Pe 2 ianuarie, printre căutările pe internet ale lui Walshe se numărau "fierăstrău cea mai bună unealtă pentru a dezmembra", "poți fi acuzat de crimă fără cadavru?" și "poți identifica un cadavru cu dinții rupți?", au declarat procurorii.

În aceeași zi, el a cumpărat trei covoare de la un magazin HomeGoods din Norwell. De asemenea, el a cumpărat produse de curățare, mopuri, perii, bandă adezivă, prelată, un costum Tyvek cu huse pentru cizme, găleți, ochelari de protecție, bicarbonat de sodiu și o secure la un magazin Home Depot din Rockland, au declarat procurorii. Apoi și-a scos mănușile și masca la Derby Street Shops, un centru comercial în aer liber din Hingham, imediat după ora 17:30, au declarat aceștia.

Pe 3 ianuarie, o înregistrare video de supraveghere l-a surprins pe Walshe călătorind spre un tomberon din Abington, un oraș situat la aproximativ 15 mile sud-vest de Cohasset, unde a fost văzut cărând și aruncând obiecte care păreau grele. Apoi a călătorit spre un complex de apartamente din Abington și un altul din Brockton, la aproximativ 6 km vest de Abington, unde a aruncat mai multe obiecte.

Ulterior, poliția a încercat să dea de urma sacilor pe care a fost văzut punându-i în primul tomberon din Abington, dar aceștia fuseseră deja distruși după ce fuseseră ridicați și transportați pentru a fi distruși și incinerați, au declarat procurorii în instanță.

De asemenea, Brian Walshe a efectuat mai multe căutări pe Google în acea zi, inclusiv: "ce se întâmplă cu părul de pe un cadavru", "care este rata de descompunere a unui cadavru găsit într-o pungă de plastic în comparație cu cea de pe o suprafață din pădure" și "bicarbonatul de sodiu poate face un cadavru să miroasă bine?".

Trupul neînsuflețit al Anei Walshe nu a fost găsit

Ana Walshe călătorea des la Washington pentru muncă și avea un zbor rezervat pentru 3 ianuarie, pe care nu l-a luat niciodată, au declarat autoritățile.

Contul ei de Instagram arată timpul petrecut în Washington cu colegii, precum și momente surprinse cu cei trei fii mici ai ei.

Băieții - cu vârste de 2, 4 și 6 ani - se află în custodia statului, a declarat anterior un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Copii și Familii din Massachusetts , potrivit ncsnews.com.

×
Subiecte în articol: american ucis sotia Google cautari
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close