Antena 3 CNN Externe Americanii vaccinaţi anti-Covid nu mai trebuie să poarte măşti de protecție la exterior

Americanii vaccinaţi anti-Covid nu mai trebuie să poarte măşti de protecție la exterior

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a comunicat, ieri, că americanii complet vaccinați nu mai trebuie să poarte măști de protecție la exterior.

Americanii vaccinaţi anti-Covid nu mai trebuie să poarte măşti de protecție la exterior
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2021   •   16:12

„Dacă sunteţi vaccinaţi cu schema completă şi vreţi să participaţi la o mică reuniune alături de oameni care sunt vaccinaţi şi alţii care sunt nevaccinaţi, datele ştiinţifice arată că puteţi să faceţi acest lucru în deplină siguranţă, fără mască sanitară. În schimb, continuăm să recomandăm purtarea măştii în timpul activităţilor cu frecventare ridicată şi în spaţiile care sunt foarte aglomerate, precum stadioane pline sau la concerte”, a declarat Directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Rochelle Walensky, conform BBC.

Masca trebuie purtată atunci când se formează grupuri mari de persoane.

Dr. Mike Saag, expert în boli infecțioase la Universitatea Alabama din Birmingham, a salutat noile decizii luate de CDC.  Unii experți au descris relaxarea drept o recompensă și un motivator pentru ca mai mulți oameni să se vaccineze.

”Este întoarcerea la libertate. Este important că putem face din nou activități normale. Nu suntem încă acolo, dar suntem pe drumul cel bun. Și acesta este un lucru frumos. Concluzia este clară!"

Măsura a fost salutată și de președintele Joe Biden într-un discurs. "Dacă sunteți vaccinat, puteți face mai multe lucruri, mai sigur, atât în aer liber, cât și în interior. Așadar, pentru cei care nu s-au vaccinat încă, acesta este un alt motiv excelent pentru a vă vaccina acum.”

Președintele i-a îndemnat, de asemenea, pe americanii care nu au fost imunizați, să facă acest lucru, numindu-l un act ”patriotic”. ”Vaccinurile vizează salvarea vieții tale, dar și a oamenilor din jurul tău – dar sunt, de asemenea, de ajutor pentru a ne întoarce mai aproape de o viață mai normală”, a spus liderul de la Casa Albă.

Până pe 28 aprilie, aproape 141 de milioane de americani, adică 42% din populația totală, au primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit datelor CDC. Dintre aceștia, 95 de milioane au parcurs schema completă de imunizare: doza 1 + rapel.

Cetățenii din SUA sunt considerați complet imunizați la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze a vaccinurilor Pfizer/ BioNTech și Moderna sau la două săptămâni după administrarea vaccinului Johnson & Johnson cu doză unică.

Statele Unite ale Americii au fost cele mai lovite din lume de pandemia de Covid-19. În ultimul an, aproape 600.000 de oameni au murit de pe urma infecției cu SARS-CoV-2.

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID-19
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close