Antena 3 CNN Externe Un sfert dintre americani spun că sunt gata să ridice armele împotriva guvernului | Un sondaj arată că mai mult de o treime dintre aceștia dețin arme

Un sfert dintre americani spun că sunt gata să ridice armele împotriva guvernului | Un sondaj arată că mai mult de o treime dintre aceștia dețin arme

Mai mult de un sfert dintre americani - 28 la sută - au spus că ar putea fi ”în curând necesar să ridicăm armele” împotriva guvernului SUA, potrivit unui nou sondaj.

Un sfert dintre americani spun că sunt gata să ridice armele împotriva guvernului | Un sondaj arată că mai mult de o treime dintre aceștia dețin arme
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Iul 2022   •   18:20

Dintre cei care au simțit acest lucru, 37% dețin în prezent arme.

Sondajul a mai arătat că majoritatea americanilor - atât liberali, cât și conservatori - au simțit că guvernul lor este „corupt și manipulat împotriva oamenilor obișnuiți”.

Sondajul, care a studiat un grup de 1.000 de alegători din SUA, a fost realizat de Institutul de Politică al Universității din Chicago.

Sondajul a relevat diferențe profunde între americani cu puncte de vedere diferite, cu procente aproape identice de republicani și democrați (73 și 74 la sută) spunând că cealaltă parte „sunt în general bătăuși care doresc să-și impună convingerile politice celor care nu sunt de acord”.

Sondajul are loc în timp ce ancheta Comitetului Selectat al Camerei SUA privind rolul președintelui Trump în insurecția violentă din 6 ianuarie împotriva Capitoliului este difuzată public în întreaga țară.

Sondajul a constatat că, în general, 49% dintre americani au fost de acord că „se simt din ce în ce mai mult ca niște străini în propria țară”.

Defalcarea înclinațiilor politice ale celor care au simțit că acest sentiment a fost caracteristic pentru restul sondajului - 69% dintre alegătorii care s-au identificat drept „foarte conservatori” au exprimat-o, în timp ce doar 38% dintre „democrații puternici” autoidentificați au făcut-o.

Neîncrederea alegătorilor în alegeri - care au respins revoltele din 6 ianuarie - a urmat, de asemenea, linii similare. Deși 56 la sută dintre americani au simțit că „în general au încredere că alegerile vor fi desfășurate corect și numărate cu acuratețe”, diviziunile de partid dintre cei care au considerat că acestea au fost severe.

Optzeci la sută dintre democrați și-au exprimat încrederea în alegeri, în timp ce doar 51 la sută dintre independenți și 33 la sută dintre republicani intervievați au spus că au făcut-o.

O treime dintre republicanii intervievați au considerat că rezistența armată la guvern ar putea fi în curând necesară, în timp ce 35% dintre alegătorii independenți au simțit acest lucru și 20% dintre democrați.

Aproape jumătate dintre cei chestionați au spus că evită să vorbească despre politică, iar un sfert au spus că și-au pierdut prietenii și au evitat prietenii și rudele din cauza politicii.

„Deși am documentat de ani de zile polarizarea partizană din țară, aceste rezultate ale sondajului sunt poate cea mai clară dovadă a diviziunilor profunde ale atitudinilor partizane care se răspândesc în țară”, a declarat autorul sondajului, Neil Newhouse, care este republican. 

×
Subiecte în articol: SUA sondaj guvern arme
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close