Antena 3 CNN Externe Americanii au probleme cu avioanele de vânătoare. Pentagonul a limitat zborurile

Americanii au probleme cu avioanele de vânătoare. Pentagonul a limitat zborurile

Americanii au probleme cu avioanele de vânătoare. Pentagonul a limitat zborurile
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
16 Mai 2012   •   08:22

Leon Panetta, secretarul american al Apărării, a cerut Forţelor aeriene să limiteze zborurile avioanelor de vânătoare americane F22. Decizia a fost luată din cauza unor temeri privind securitatea acestor aparate, semnalate de câţiva piloţi, informează AFP.

Aparatele de zbor F22 nu vor mai fi utilizate pentru zboruri pe distanţe lungi. Vor rămâne în apropierea pistelor de decolare pentru a putea ateriza în caz de urgenţă, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Potrivit oficialului american, hotărârea "are efect imediat, toate zborurile avioanelor F22 vor fi în proximitatea unor potenţiale piste de aterizare, pentru a permite o aterizare rapidă în cazul în care pilotul ar putea să se confrunte cu unele condiţii fiziologice neprevăzute în timpul zborului".

De asemenea, Leon Panetta a solicitat Forţelor aeriene să instaleze sisteme de urgenţă pentru alimentarea cu oxigen la bordul aparatelor F22 şi a ordonat pregătirea unui raport lunar care să arate efectele acestei hotărâri.

Doi piloţi americani au explicat recent, în cadrul emisiunii "60 minutes" (60 de minute), de la postul de televiziune CBS, motivele din cauza cărora au refuzat să mai zboare la bordul acestui tip de avion.

În 2011, aparatele de zbor F22 au fost oprite la sol după o serie de incidente în care erau implicaţi piloţi ce şi-au pierdut cunoştinţa sau care au acuzat senzaţii de rău de zbor.

În septembrie 2011 a fost reluată folosirea acestor avioane, dar inginerii încearcă în continuare să rezolve ceea ce pare a fi o problemă în sistemul de alimentare cu oxigen de la bord.

 

 

×
Subiecte în articol: avioane de vanatoare SUA Leon Panetta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close