Antena 3 CNN Externe Americanii au probleme cu "verzişorii". Bancnota de 100 de dolari, "mâzgălită" la tipărire

Americanii au probleme cu "verzişorii". Bancnota de 100 de dolari, "mâzgălită" la tipărire

Americanii au probleme cu "verzişorii". Bancnota de 100 de dolari, "mâzgălită" la tipărire
Sursa foto: Foto: money.cnn.com
15 Aug 2013   •   08:57

Bancnota de 100 de dolari, în proces de redesenare, se lasă aşteptată de portofelele americanilor. Asta pentru că producţia întâmpină greutăţi.

Potrivit Fox News, Biroul de Gravare şi Tiparire are probleme la una dintre cele două tipografii de bani ale SUA, aşa ca instituţia a cerut tipografiei din Texas să grăbeasca producţia.

"Cauza celei mai recente probleme este ceva cunoscut sub numele de, 'mâzgălire'", a arătat Darlene Anderson, purtatoarea de cuvânt a biroului.

"Când prea multă vopsea este aplicată pe hârtie, liniile desenului nu mai sunt atât de clare, ca atunci când un copil încearcă să coloreze cu grija în interiorul liniilor folosind acuarele şi o pensula groasă", a explicat Darlene Anderson.

Bancnota redesenată, care va avea o imagine care îşi va schimba culoarea şi mici imagini 3D, trebuia iniţial să ajungă pe piaţă la începutul lui 2011, însă erorile de tipărire au îngreunat acest efort.

Acum, Rezerva Federală a Statelor Unite este nevoită să returneze peste 30 de milioane de bancnote de 100 de dolari, din cele tiparite până acum.

×
Subiecte în articol: America bancnote dolari bani SUA
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close