Americanii au pus la punct planul de atac împotriva Iranului. Războiul poate porni în orice clipă

de O.P.    |    28 Mai 2012   •   11:32
Americanii au pus la punct planul de atac împotriva Iranului. Războiul poate porni în orice clipă Foto: newsroom.unsw.edu.au

Operaţiunea militară împotriva Iranului a fost elaborată şi, mai mult, este gata de a fi pusă în aplicare, a declarat duminică secretarul de stat american al apărării Leon Panetta, într-un interviu în cadrul emisiunii "This Week" de pe ABC News.

"Am pornit de la premisa că nici SUA, nici comunitatea internaţională nu vor permite ca Iranul să dezvolte arme nucleare', a declarat Panetta, adăugând că Statele Unite vor face tot posibilul pentru a nu le permite iranienilor să-şi dezvolte arme de distrugere în masă.

Mai mult, secretarul de stat al apărării s-a referit şi la observaţiile făcute la începutul acestei luni de ambasadorul SUA în Israel, Dan Shapiro, potrivit căruia Washingtonul nu ar avea la îndemână un plan militar de urgenţă pentru cazul în care negocierile diplomatice nu vor reuşi să convingă Teheranul să renunţe la programul său nuclear.

"Ar fi de dorit rezolvarea acestei probleme mai degrabă pe cale diplomatică şi cu ajutorul presiunii decât prin utilizarea forţei militare, dar aceasta nu înseamnă că o astfel de posibilitate nu este disponibilă în totalitate. Aceasta nu este doar disponibilă, ci şi pregătită. A fost făcută planificarea necesară pentru ca totul să fie pus la punct", a subliniat Panneta.

"Suntem gata pentru orice fel de surprize în această parte a lumii", a mai adăugat ministrul american al apărării.

La începutul lunii mai, Panetta a avut o întâlnire cu ministrul israelian al apărării Ehud Barak la Pentagon în scopul coordonării strategiei SUA înaintea celei de-a doua runde de negocieri între puterile occidentale şi Iran în problema dosarului nuclear la Bagdad.ExitPOLL
Parteneri
x close