Antena 3 CNN Externe AMERICANII din catacombe! Mai multe persoane fără adăpost trăiau în galerii subterane

AMERICANII din catacombe! Mai multe persoane fără adăpost trăiau în galerii subterane

AMERICANII din catacombe! Mai multe persoane fără adăpost trăiau în galerii subterane
Sursa foto: Foto: Kansas City Police
11 Apr 2013   •   12:47

O tabără subterană, săpată cu unelte rudimentare, reprezenta singurul adăpost pentru mai mulţi cerşetori din suburbia oraşului american Kansas. Căminul improvizat a fost dezafectat de către poliţişti.

Autorităţile edilitare au descoperit recent, mai multe persoane fără adăpost, care au săpat o serie de găuri şi tuneluri, unele aflate la o adâncime mai mare de opt metri, relatează Kansas City Star. Galeriile din subsol reprezentau singura lor "casă, aşa cum descriau ei ulterior acest loc.

Poliţiştii au folosit roboţi cu camere de luat vederi pentru a cerceta zona şi au găsit în interior mai mulţi rezidenţi ai acestui adevărat bordei. Singura sursă de ventilaţie din subsol era asigurată de câteva ţevi PVC.

Oamenii de ordine şi membrii unei organizaţii umanitare au fost şocaţi de condiţiile insalubre în care trăiau aceste persoane.

Autorităţile locale au decis să dărâme adăposturile improvizate, iar voluntarii organizaţiei Hope Faith Ministries au asigurat consilierea celor care se refugiaseră în subteran.

"Am vorbit cu ei, le-am spus ce servicii normale le putem oferi. Va fi o misiune dificilă, dar dacă îi vom ajuta pe aceşti amărâţi sunt convinsă că nu vor mai trebui să fure sau să cerşească, şi mai ales, nu se vor întoarce în aceste catacombe mizerabile. Noi le vom asigura condiţiile necesare să supravieţuiască decent", a spus Carla Brewer, şefa organizaţiei umanitare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close