Antena 3 CNN Externe Americanii nu au emoţii. Panetta: Mă îndoiesc serios că Iranul a descifrat secretele dronei capturate

Americanii nu au emoţii. Panetta: Mă îndoiesc serios că Iranul a descifrat secretele dronei capturate

Americanii nu au emoţii. Panetta: Mă îndoiesc serios că Iranul a descifrat secretele dronei capturate
Sursa foto: Foto:videonews.ro
24 Apr 2012   •   10:15

Secretarul american al Apărării Leon Panetta se "îndoieşte serios" că Iranul a descifrat secretele avionului fără pilot al Statelor Unite, capturat anul trecut pe teritoriul său, a anunţat el luni în cadrul unei vizite în Columbia, relatează AFP.
   
"Cu experienţa mea, aş spune că mă îndoiesc serios de capacitatea lor de a face ceea ce pretind că au făcut", a declarat Panetta la sosirea la Bogota, ca reacţie la declaraţiile unui oficial militar iranian de rang înalt.
   
Oficialul iranian a afirmat că Iranul a reuşit să descifreze secretele unui avion fără pilot invizibil pe radar RQ-170 Sentinel capturat în decembrie şi a realizat o copie.
   


Secretarul american al Apărării a început luni un turneu în America Latină care îl va conduce în Brazilia şi Chile. Această deplasare este în special destinată consolidării cooperării în cadrul luptei împotriva traficului de droguri.
   
Panetta s-a declarat "preocupat" de legăturile dezvoltate între preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi mai multe ţări din regiune ca Venezuela, Ecuador sau Bolivia, ale căror guverne de stânga exprimă în mod regulat poziţii antiamericane.
   
"Pentru mine acest lucru are legătură cu terorismul şi eu cred că este un domeniu în care toată lumea este îngrijorată" în această regiune, a afirmat secretarul american al Apărării.

×
Subiecte în articol: americani Leon Panetta America latina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close