Antena 3 CNN Externe Americanii se pregătesc de sărbători, aproape 500.000 de posturi sezoniere au fost deja anunțate

Americanii se pregătesc de sărbători, aproape 500.000 de posturi sezoniere au fost deja anunțate

Americanii se pregătesc de sărbători, aproape 500.000 de posturi sezoniere au fost deja anunțate
Sursa foto: Foto: techibuzz.com
de N.B.    |    16 Oct 2012   •   13:51

Este încă luna octombrie, dar companiile ca Amazon se gânndesc deja la perioada sărbătorilor de iarnă. Cel mai mare retailer online din lume și-a expus planul de angajări pentru această perioadă, 50.000 de posturi noi în Statele Unite, relatează CNN.

Amazon are deja 20.000 de angajați în 40 de centre din toată țara, unde vor fi trimiși și angajații sezonieri. Compania a anunțat că se așteaptă ca mai multe mii dintre aceștia să rămână ca angajați permanenți după sărbători.

Reprezentanții companiei nu au anunțat pe ce posturi se vor face angajările, dar este de așteptat ca aceștia să îndeplinească o serie de sarcini încentrele Amazon, de la identificare produselor pe raft, la împachetare, livrare sau recepție.

Compania Amazon nu este singura care se pregătește de sărbători angajând oameni noi, sezonieri. Conform Gray & Christmas, retailerii din Statele Unite, incluzând aici și restaurantele, au anunțat că urmează să angajeze 413.700 de oameni. Acesta este maximul ultimilor cinci ani pentru această perioadă.

Macy's, care deține și supermagazinele Blpoomingdale's, plănuieșete să angajeze în jur de 80.000 de oameni. Toys R Us au anunțat 45.000 de psoturi temporare disponibile, iar lanțul de magazine Kohl's va angaja aproximativ 52.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: somaj joburi angajari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close