Americanii stau la coadă pentru meseria de GUNOIER. Cât câştigă "eroul" New York-ului

de O.P.    |    13 Noi 2014   •   09:07
Americanii stau la coadă pentru meseria de GUNOIER. Cât câştigă "eroul" New York-ului
Salariul anual al unui gunoier la New York este în jur de 70.000 de dolari, așa încât, în cel mai mare oraș din Statele Unite, această ocupație este extrem de râvnită. Se spune despre gunoieri că sunt adevărați eroi, scrie miercuri 7sur7.be.

Cine vrea să fie gunoier la New York trebuie să aibă răbdare, trebuind să aștepte circa opt ani după ce s-a înscris pe lista de așteptare. Numai în acest an pentru un astfel de loc de muncă s-au înscris 94.000 de persoane — potrivit cifrelor publicate de Departamentul pentru Curățenie din New York City (DSNY)—, în timp ce doar 500 de locuri sunt disponibile anual.

Ocupația de gunoier este atât de căutată fiindcă salariul este atractiv: un începător primește circa 34.000 de dolari pe an și, după cinci ani, poate câștiga 70.000 de dolari, așa că, în pofida frigului, a ploii, a programului dificil și a unor perioade cu 12 ore de lucru pe zi, foarte mulți consideră că merită. 'Tot ce trebuie să aibă cineva care dorește să fie gunoier, în afară de mușchi și sănătate, este permis de conducere pentru camion', spune Belinda Mager de la DSNY.

Salariile mari sunt pe deplin justificate. 'Gunoierii țin orașul în viață. Dacă nu și-ar face treaba, orașul ar fi într-o stare deplorabilă. Nu uitați că stau afară și iarna, când stratul de zăpadă este gros. Nu degeaba gunoierii sunt considerați eroi la New York', adaugă ea.

x close