Antena 3 Externe Americanii sunt tot mai încrezători în economia Statelor Unite

Americanii sunt tot mai încrezători în economia Statelor Unite

de G.S.    |    31 Mar 2013   •   16:11
Americanii sunt tot mai încrezători în economia Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a crescut în mod neaşteptat în luna martie, îm special datorită scăderii preţurilor carburanţilor şi redresării pieţei imobiliare, oamenii fiind tot mai optimişti în privinţa perspectivelor, relatează Bloomberg.
   
Un indice privind încrederea a avansat în această lună la maximul ultimelor patru luni, de 78,6 puncte, de la 77,6 puncte în februarie, depăşind aşteptările analiştilor.
   
Optimismul americanilor este susţinut de scăderea preţurilor carburanţilor, tendinţa ascendentă a pieţei de capital şi redresarea pieţei muncii, care au compensat temerile provocate de reducerea cheltuielilor federale.
   
"Încrederea americanilor în economie va creşte în continuare pe parcursul acestui an, oamenii vor lăsa grijile în urmă", a declarat Russell Price, analist la Ameriprise Financial în Detroit.
   
Cheltuielile de consum, care reprezintă circa 70% din economia SUA, au crescut cu 0,7% în această lună, după un avans de 0,4% în februarie, potrivit datelor Departamentului de Comerţ.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close