Antena 3 CNN Externe Americanii sunt tot mai încrezători în economia Statelor Unite

Americanii sunt tot mai încrezători în economia Statelor Unite

Americanii sunt tot mai încrezători în economia Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    31 Mar 2013   •   16:11

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a crescut în mod neaşteptat în luna martie, îm special datorită scăderii preţurilor carburanţilor şi redresării pieţei imobiliare, oamenii fiind tot mai optimişti în privinţa perspectivelor, relatează Bloomberg.
   
Un indice privind încrederea a avansat în această lună la maximul ultimelor patru luni, de 78,6 puncte, de la 77,6 puncte în februarie, depăşind aşteptările analiştilor.
   
Optimismul americanilor este susţinut de scăderea preţurilor carburanţilor, tendinţa ascendentă a pieţei de capital şi redresarea pieţei muncii, care au compensat temerile provocate de reducerea cheltuielilor federale.
   
"Încrederea americanilor în economie va creşte în continuare pe parcursul acestui an, oamenii vor lăsa grijile în urmă", a declarat Russell Price, analist la Ameriprise Financial în Detroit.
   
Cheltuielile de consum, care reprezintă circa 70% din economia SUA, au crescut cu 0,7% în această lună, după un avans de 0,4% în februarie, potrivit datelor Departamentului de Comerţ.

×
Subiecte în articol: SUA americani economie optimism Detroit
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close