Antena 3 CNN Externe Americanii vor lucra 2 ani pentru "a astupa găurile" provocate de Snowden sistemului de spionaj. Pagubele se pot ridica la câteva miliarde de dolari

Americanii vor lucra 2 ani pentru "a astupa găurile" provocate de Snowden sistemului de spionaj. Pagubele se pot ridica la câteva miliarde de dolari

Americanii vor lucra 2 ani pentru "a astupa găurile" provocate de Snowden sistemului de spionaj. Pagubele se pot ridica la câteva miliarde de dolari
07 Mar 2014   •   12:22

Fostul spion american, Edward Snowden, a produs pagube masive Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), care depăşesc câteva miliarde de dolari, a spus un lider al forţelor armate americane, generalul Martin Dempsey (foto).

Acesta a declarat că o comisie comună, stabilită pentru a evalua daunele cauzate de dezvăluirile lui Snowden, va lucra timp de doi ani la acest caz, fapt ce indică proporţiile acestei probleme.

"Cred că la final, pagubele depistate în sistemul nostru de securitate vor costa câteva miliarde de dolari", a spus Dempsey.

Potrivit unor surse din Pentagon, Snowden a sustras 1,7 milioane de documente clasificate, care fac referire atât la activităţile de spionaj, cât şi la diverse operaţiuni secrete ale forţelor militare americane.

Experţii americani au concluzionat că publicarea informaţiilor a creat oponenţilor SUA oportunitatea să obţină date sensibile, direct legate de tehnologiile folosite în spionaj.
De asemenea, aceleaşi voci susţin că dezvăluirile lui Snowden au periclitat grav operaţiunile şi vieţile agenţilor americani din diverse colţuri ale lumii.

×
Subiecte în articol: NSA SUA Pentagon
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close