Antena 3 CNN Externe Americanii vor putea cumpăra whiskey făcut după reţeta lui George Washington

Americanii vor putea cumpăra whiskey făcut după reţeta lui George Washington

Americanii vor putea cumpăra whiskey făcut după reţeta lui George Washington
Sursa foto: Foto: mountvernon.org
de M.T.    |    27 Mar 2013   •   21:42

George Washington nu a fost doar primul preşedinte al Statelor Unite, ci şi un producător important de whiskey.

Începând cu luna aprilie, americanii vor avea ocazia de a gusta din celebra băutură făcută chiar după reţeta unui dintre cele mai importante personaje din istoria Americii.

Astfel, curatorii de la Mount Vernon, cunoscuta plantaţie a lui Washington, situată în nordul Virginiei, au refăcut distileria în care era făcut whiskey-ul primului preşedinte american.

În perioada ei de glorie, aceasta producea aproximativ 11.000 de sticle de whiskey de secară anual.

Totuşi, noua distilerie se va limita doar la o producţie de 1.100 de sticle, care vor putea fi cumpărate la un preţ de 95 de dolari fiecare, începând cu data de 4 aprilie.

„Oamenilor le place să aibă o legătură concretă cu părinţii fondatori, iar dacă pot face asta prin intermediul băuturii sau al mâncării, cu atât mai bine”, a declarat Melissa Wood, purtătoarea de cuvânt de la Mount Vernon, pentru ABC.

Wood a adăugat că aceasta este a patra oară când stafful de la Mount Vernon recrează procesul de producere al whiskey-ului, păstrând reţeta exactă a lui George Washington, cu acelaşi tip de cereale şi proces de fermentaţie.

„Din ceea ce ştim, aceasta a fost cea mai mare distilerie care a existat în secolul al XVIII-lea în America”, a mai precizat Wood.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close