Antena 3 CNN Externe Americanii vor să ne bage pe gât alimente MODIFICATE GENETIC. "Sunt sigure şi de bună calitate"

Americanii vor să ne bage pe gât alimente MODIFICATE GENETIC. "Sunt sigure şi de bună calitate"

Americanii vor să ne bage pe gât alimente MODIFICATE GENETIC. "Sunt sigure şi de bună calitate"
de O.P.    |    02 Apr 2013   •   09:47

Statele Unite consideră că reglementarea europeană ce limitează importurile şi cultivarea de organisme modificate genetic (OGM) este 'greoaie şi inaplicabilă', relatează marţi AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acestei instituţii, restricţiile duc mai ales la 'întârzieri' în aprobarea noilor produse OGM la nivel politic 'în ciuda avizelor pozitive ale Autorităţii europene pentru securitatea alimentelor (EFSA)'. USTR critică de asemenea 'exigenţele inaplicabile' cu privire la trasabilitatea OGM în alimente şi regulile 'greoaie' şi 'inutile' instituite în unele ţări europene pentru a evita contaminarea culturilor agricole cu OGM.

"Guvernele continuă să impună măsuri discriminatorii sau inutile asupra exporturilor agricole americane', susţine un reprezentant al comerţului exterior american. El crede că 'aceste bariere afectează agricultorii americani (...) dar ele privează şi consumatorii din întreaga lume de accesul la produsele agricole americane' pe care el le consideră 'sigure şi de bună calitate', chiar dacă sunt modificate genetic.

SUA şi Uniunea Europeană sunt pe punctul de a lansa negocieri pentru crearea unei vaste zone de liber schimb, dar discuţiile riscă să se blocheze în problema culturilor şi produselor modificate genetic. Astfel de produse, autorizate în SUA, sunt strict reglementate în Europa, unde numai cultura a două seminţe modificate genetic este autorizată.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close