Antena 3 CNN Externe Amnesty International cere arestarea lui George W. Bush pentru complicitate la tortură

Amnesty International cere arestarea lui George W. Bush pentru complicitate la tortură

Amnesty International cere arestarea lui George W. Bush pentru complicitate la tortură
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    01 Dec 2011   •   21:39

Organizaţia Amnesty International cere arestarea fostului preşedinte al Statelor Unite, George W. Bush, cât timp acesta se află în vizită în Africa, informează Politico.

Organizaţia pentru drepturile omului a emis un comunicat prin care cere guvernelor Etiopiei, Tanzaniei, sau exectuivului din Zambia să îl aresteze pe fostul şef de la Casa Albă.

Conform comunicatului, cel de-al 43-lea preşedinte al Statelor Unite se face vinovat de complicitate la tortură în perioada mandatelor sale în Statele Unite şi ar trebui arestat şi reţinut pentru o anchetă internaţională.

"Legea internaţională stipulează că nu ar trebui să existe niciun refugiu pentru cei responsabili de tortură. Etiopia, Tanzania şi Zambia ar trebui să profite de ocazie, să-şi îndeplinească datoria de a încheia impunitatea de care s-a bucurat George w. Bush", se arată în comunicat.

Fostul preşedinte al Statelor Unite se află în vizită în Africa pentru a participa la o campanie de conştientizare  ce priveşte SIDA, cancerul cervical şi mamar.

Amnesty International a lăudat scopul filantropic al vizitei lui Bush, dar a menţionat că acest lucru nu îl esclude pe fostul preşedinte de la răspunderea pe care o are în faţa legii internaţionale.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close