Antena 3 CNN Externe Amsterdam. Creşte vârsta obligatorie a prostituatelor şi scade programul de lucru al acestora

Amsterdam. Creşte vârsta obligatorie a prostituatelor şi scade programul de lucru al acestora

Amsterdam. Creşte vârsta obligatorie a prostituatelor şi scade programul de lucru al acestora
05 Mar 2013   •   17:53

Primarul din Amsterdam, Eberhard van der Laan, a declarat că se caută soluţii pentru a reglementa condiţiile prostituatelor din oraş. Mai precis, edilul local vrea să introducă o lege, prin care vârsta minimă pentru practicarea celei "mai vechi meserii" să crească de la 18 ani, aşa cum este în prezent, la 21 de ani.
O altă măsură priveşte orarul de funcţionare al caselor de toleranţă. Se va propune astfel ca bordelurile să fie închise în primele ore ale dimineţii.

Van der Laan a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că aceste măsuri sunt luate pentru a diminua rata criminalităţii din oraş şi pentru o protecţie mai bună a celor care lucrează în industria sexului.
Primarul a precizat că noul proiect legislativ prevede ca fetele din vitrină să nu mai fie "expuse" între 4 şi 9 dimineaţa.

Prostituţia a fost legalizată în Olanda în 2006, dar în Amsterdam este tolerată de sute de ani. Însă pachetele legislative de control a acestei activităţi, impuse în perioada 2007-2009, au provocat mici dereglări de ordin comercial. Aproape o treime din bordeluri au fost nevoite să-şi tragă obloanele în acea perioadă. Rămâne de văzut în ce măsură noile norme ale Consiliului Local, vor afecta "piaţa"  de profil.

×
Subiecte în articol: prostitutie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close