Antena 3 CNN Externe Ana Maria Roman, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct din Kiev. Noua strategie de atac a lui Vladimir Putin

Ana Maria Roman, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct din Kiev. Noua strategie de atac a lui Vladimir Putin

Ana Maria Roman, trimisul special Antena 3 în Ucraina și realizator News Hour with CNN este în Kiev şi prezintă cum arată capitala Ucrainei după bombardamentele rușilor. Este a 37-a zi de război, iar armata lui Vladimir Putin nu dă semne că va pune curând capăt masacrului.

Ana Maria Roman, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct din Kiev. Noua strategie de atac a lui Vladimir Putin
Sursa foto: Antena 3
01 Apr 2022   •   11:42

În ziua 37 de război,  ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului dar şi în Nikolaev.

O nouă rundă de negocieri urmează să aibă loc astăzi, prin videoconferinţă.

Între timp, Rusia a repoziţionat trupele peste noapte sute de trupe şi echipamente militare din Kiev, dar în jurul capitalei ucrainene s-au înteţit luptele, iar alarmele de atac au sunat aproape toată noaptea.

Kievul este baricadat iar, soldaţii ucraineni au creat tranşee pentru a se apăra de ruşi

De asemenea, preşedinta Parlamentului European, Roberta Mezzola a anunţat că pleacă spre Kiev. 

Echipa Antena 3 trimisă special in Ucraina, Ana Maria Roman, Andrei Cojocaru şi George Chironică vă prezintă imagini şi informaţii, în direct din Kiev.

"Cei de la Kiev transmit că vorbim de o repoziţionare a trupelor şi în niciun caz o retragere a acestora. Vladimir Putin îşi doreşte prin negocierile pe care le poartă în acest moment să câştige timp, astfel încât să îşi repoziţioneze trupele. Armata ucraineană a construit baricade în mijlocul drumului. Aceste baricade sunt peste tot, la tot pasul în Kiev. Sunt obstacole anti-tanc, sunt saci de nisip, blocuri de beton.

Noua strategie de atac a lui Vladimir Putin

În această perioadă, Vladimir Putin îşi mută trupele într-o parte în alta, soldaţii sunt obosiţi, încearcă să câştige timp. Este ceea ce transmit şi britanicii şi Serviciile Secrete din Marea Britanie, şi anume că urmează un asalt puternic asupra Kievului, în câteva zile, în momentul în care Vladimir Putin va avea tehnica şi trupele pregătite în acest sens. 

Roberta Mezzola vine astăzi în Kiev, o alltă vizită importantă. Sunt oficiali, inclusiv lideri din Europa de vest, care au venit la Kiev în această perioadă să îşi arate susţinerea faţă de preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski. În continuare, cei de aici solicită ajutor, nu doar umanitar şi de tehnică militară, îşi doresc şi au nevoie şi cer ca NATO să închidă cerul deasupra Ucrainei şi asta deoarece, cele mai multe atacuri se dau din aer. Sunt atacuri aeriene efectuate, atât de avioane militare cât şi de drone, cu ajutorul cărora trupele ruseşti se coordonează, inclusiv aici la sol.

Ana Maria Roman descrie cum este viaţa oamenilor din Kiev

Sunt oameni pe stradă, sunt maşini. Oarecum, ei încearcă să îşi păstreze activităţile pe care le aveau înainte de această invazie, adică să meargă la serviciu, la cumpărături. Magazinele alimentare sunt deschise, dar şi unele restaurante.

Cum te apropii de Kiev vezi din ce în ce mai multe filtre, din ce în ce mai multe astfel de baricade. De exemplu, în Kiev există inclusiv tranşee săpate, în care stau în permanent militari. Sunt verificări care se fac până la sânge, se verifică inclusiv portabagajul maşinilor care trec prin aceste filtre, măsuri de siguranţă foarte clară, o lege marţială care ne interzice să filmăm buncăre, locul în care se află adăposturile în care se ascund oameni, asta deoarece atacul asupra Teatrului din Mariupol ar fi venit, cred autorităţile de la Kiev, după ce oamenii ar fi filmat acest loc unde se adăposteau cei din zona respectivă. Ca atare, sunt reguli foarte strice.

Nu filmăm clădiri care ar putea deveni ţinte pentru trupele ruseşti, clădiri administrative, obiective militare şi filtre la care se află militari ucraineni, astfel încât aceste informaţii să nu ajungă la oamenii lui Vladimir Putin, pentru că aceştia au o reţea foarte dezvoltată de monitorizare a internetului şi a imaginilor care sunt postate în mediul online. 

În rest, e o diferenţă mare între tot ce se întâmplă în vestul Ucrainei şi ceea ce se întâmplă aici, în centrul ţării, la Kiev. La ora 21, toţi trebuie să intre în case şi să stingă lumina", a transmis Ana Roman, în direct din Kiev.

Citiţi şi: Imaginile groazei din Kiev. Cum arată capitala Ucrainei după bombardamentele rușilor | Antena 3 transmite de la fața locului 

×
Subiecte în articol: Kiev Ana Roman Ucraina Război Ucraina
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close