Antena 3 CNN Externe ”Imagini ale distrugerii, imagini îngrozitoare cu ceea ce au lăsat trupele rusești” | Antena 3 transmite în direct din Liov

”Imagini ale distrugerii, imagini îngrozitoare cu ceea ce au lăsat trupele rusești” | Antena 3 transmite în direct din Liov

Rusia pregătește atacuri și mai dure asupra Ucrainei. Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Federația Rusă plănuiește atacuri masive cu rachete lansate din Marea Neagră şi din Marea Azov.

”Imagini ale distrugerii, imagini îngrozitoare cu ceea ce au lăsat trupele rusești” | Antena 3 transmite în direct din Liov
Sursa foto: getty images
de Ana-Maria Roman    |    29 Mar 2022   •   14:55

Trupele rusești se regrupează la granițele Ucrainei și își dublează armamentul. Un nou convoi cu echipament de asalt s-a format și în regiunea Sumî.

Între timp, evacuarea civililor prin coridoarele umanitare a fost oprită din cauza bombardamentelor care sunt tot mai dese.

Ana-Maria Roman, trimis special în Ucraina, a povestit la Antena 3 că alarmele sună neîncetat chiar și în Liov, oraș considerat oarecum sigur pentru cetățenii care fug din calea războiului. 

”Alarmele sună din ce în ce mai des în Ucraina. Chiar și în Liov care părea un centru al refugiaților oarecum mai sigur, fiind la 80 km de granița NATO. Însă și acest punct a fost bombardat, de trei ori am auzit alarma ieri după amiază, în cursul serii dar și în cursul nopții, în jurul orei 04:00.

Oamenii au fost nevoiți să se ascundă în buncăre și să se ferească. Au fost atacuri la 200 km de noi, acolo unde un depozit de combustibil a fost incendiat de forțele rusești. Au existat alerte privind drone care au survolat zona Rivne în cursul nopții. 

Au fost atacuri extrem de dure și în Harkov, acolo unde, în cursul nopții, o persoană și-a pierdut viața și alți 7 oameni au fost răniți. 

M-am întâlnit cu o doamnă care a reușit să fugă din oraș cu fetița ei și cu un cățel. Au mers pe jos până în Zaporojie  după care au luat trenul și au ajuns aici. Mi-a arătat imagini ale distrugerii, imagini îngrozitoare cu ceea ce au lăsat trupele rusești. Au familii care au rămas acolo, soți, părinți bolnavi care nu se pot deplasa și sunt în acest moment în oraș fără apă, gaz, electricitate sau hrană. Povești tragice...”, povestește Ana-Maria Roman, realizator Antena 3, trimis special în Ucraina. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close