Antena 3 CNN Externe Ana Roman, transmisiune din Bila Ţerkov, oraşul de lângă Kiev distrus de bombardamentele ruşilor

Ana Roman, transmisiune din Bila Ţerkov, oraşul de lângă Kiev distrus de bombardamentele ruşilor

Ana Roman este în apropiere de Kiev, în oraşul Bila Ţerkova şi a prezentat cum arată casele ucrainenilor după bombardamentele agresive ale ruşilor.

Ana Roman, transmisiune din Bila Ţerkov, oraşul de lângă Kiev distrus de bombardamentele ruşilor
Sursa foto: Antena 3
31 Mar 2022   •   13:25

Bila Țerkva se află în vecinătatea capitalei ucrainene şi a fost distrus aproape complet în urma bombardamentelor, deşi, la negocieri, ruşii s-au angajat să reducă forțele militare din această zonă.

Ana Roman este în apropiere de Kiev şi prezintă cum arată localitatea Bila Ţerkva după bombardamentele ruşilor, care au distrus 20 de case situate într-o zonă rezidenţială.

"Au fost bombardate două zone, cea în care eu mă aflu, dar şi un alt loc unde se află un cămin de familişti. Aici, 20 de case au fost distruse, în urma acestui bombardament. Vorbim de o zonă rezidenţială unde locuiesc oamenii. Atacul a avut loc la începutul lunii martie, atunci când trupele ruseşti au încercat să încercuiască capitala şi să intre în Kiev. Au fost însă oprite la aproximativ 80 de kilometri de aici. Este zona de sud, singura zonă care în acest moment, oarecum, nu se află sub ocupaţia trupelor ruseşti.

Din fericire, la momentul atacului, oamenii erau în buncăre, se adăposteau, pentru că era în vigoare o alarmă de atac aerian, ca atare nimeni nu a fost rănit, însă locuineţele au fost distruse. Dacă vă mai aduceţi aminte de filmarea cu profesoara de pian, care a cântat o ultimă melodie la pianul ei, înainte să plece din apartamentul bombardat. Acel apartament este în spatele meu, la etaj, pianul este încă acolo, posesoarea pianului însă a fost nevoită să plece în vest, poate chiar în afara ţării, pentru a scăpa de acest război cumplit.

Suntem aici, la 80 de kilometri de Kiev, urmează să pornit către capitală. Este singua rută, care în acest moment, este considerată de autorităţi mai sigură, pentru că trupele ruseşti nu au reuşit să obţină acest control şi în sudul Kievului. La kilometri de noi însă, în nord-vesul Kievului se dau lupte grele, iar în cursul nopţii au avut loc din nou bombardamente", a transmis, Ana Roman, trimisul special al Antena 3 în zona capitalei ucrainene.

×
Subiecte în articol: Ana Roman Bila Ţerkov Kiev Război Ucraina
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close