Antena 3 CNN Externe Analist militar rus, despre invazia în Ucraina orchestrată de Putin și oamenii săi: ”Nimic nu merge conform planului”

Analist militar rus, despre invazia în Ucraina orchestrată de Putin și oamenii săi: ”Nimic nu merge conform planului”

„Putem spune cu siguranță că nimic nu decurge conform planului”, susține Pavel Luzin, analist militar rus, despre invazia Rusiei în Ucraina.

Analist militar rus, despre invazia în Ucraina orchestrată de Putin și oamenii săi: ”Nimic nu merge conform planului”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    23 Mar 2022   •   21:57

„Au trecut decenii de când armatele sovietice și ruse au înregistrat pierderi atât de mari într-o perioadă atât de scurtă.”, a declarat analistul militar pentru The New York Times.

Ultimul bilanț oficial al Rusiei privind pierderile armatei sale a fost transmis în urmă cu trei săptămâni, pe 2 martie. Atunci, autoritățile din Rusia susțineau că 498 de soldați au fost uciși, iar alți 1.500 răniți. Oficialii americani estimează însă o pierdere de 7.000 de vieți omenești, potrivit The New York Times.

„Războiul a arătat că armata luptă prost. Ministrul Apărării este responsabil pentru asta.”, susține Luzin.

Citește și: Omul care ”duce un război personal cu Vladimir Putin de aproape 20 de ani” vorbește despre marea greșeală pe care o fac liderii din Vest

Decesele pe câmpul de luptă ale înalților comandanți ruși ar putea fi un indicator al pregătirii și organizării deficitare a armatei ruse. Pe 20 martie, Mykhailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean și negociator în discuțiile cu Rusia, a transmis că șase generali ruși au fost uciși de forțele ucrainene.

Potrivit lui Podoliak cei șase generali sunt Magomed Tuşaev, Oleg Mitiaev, Vitali Gherasimov, Andrei Kolesnikov, Andrei Suhoveșky și Andrei Mordvichev.

David Petraeus, general american în retragere și fost șef al CIA, a explicat într-o intervenție la CNN cum au fost uciși înalții ofițeri ai armatei ruse de către trupele ucrainene.

David Petraeus este de părere că blocarea comunicării forțelor ruse de către ucraineni și lipsa de inițiativă a soldaților ruși fac ca generalii armatei ruse să fie mult mai expuși în fața forțelor ucrainene.

„Sistemul lor de comandă și control s-a stricat, comunicațiile lor au fost bruiate de ucraineni. Comunicațiile securizate nu au funcționat, au fost nevoiți să treacă la un singur canal, apoi la telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, deci nici asta nu a funcționat. Au furat telefoanele mobile ale ucrainenilor.”, a explicat Petraeus.

Potrivit acestuia, „când coloana este oprită, un general nerăbdător, care stă în spate într-un vehicul blindat, merge înainte pentru a afla ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă în rândul ofițerilor subalterni. Acesta iese descoperit, iar ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni, și pur și simplu i-au eliminat”.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina armata
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close