Antena 3 CNN Externe Anarhiştii ameninţă că vor teroriza Grecia, dacă autorităţile nu renunţă la măsurile de austeritate (VIDEO)

Anarhiştii ameninţă că vor teroriza Grecia, dacă autorităţile nu renunţă la măsurile de austeritate (VIDEO)

Anarhiştii ameninţă că vor teroriza Grecia, dacă autorităţile nu renunţă la măsurile de austeritate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: rfi.fr
01 Aug 2010   •   17:09

Autorităţile elene avertizează că Grecia s-ar putea transforma într-o ?zonă de război". Asta după ce anarhiştii eleni au anunţat că vor teroriza Grecia dacă guvernul Papandreu nu renunţă la măsurile de austeritate. Între timp, sute de mii de turiştii sunt afectaţi de greva transportatorilor de combustibil, declanşată acum o săptămână.

Specialiştii în combaterea terorismului spun că Grecia a intrat într-o fază în care anarhiştii sunt mai periculoşi ca niciodată. Pentru prima dată sunt semne clare de terorism şi activităţi criminale, susţin oficialii eleni. Specialiştii fac referire la Secta Revoluţionară, responsabilă de execuţia unui jurnalist grec, ucis pe 19 iulie chiar în faţa soţiei sale.

Haosul s-a instalat instalat deja în Grecia din cauza grevei transportatorilor care durează de o săptămână. Companiile care închiriază maşini se gândesc să îşi închidă porţile

Insulele elene sunt cele mai afectate. Combustibilul nu mai ajunge de zile bune aici decât cu ajutorul marinei. Pe de altă parte, hotelierii spun că nu există zi în care să nu se anuleze o rezervare, iar agricultorii se tem de faliment

Negocierile cu guvernul Papandreu au eşuat, iar trasportatorii de combustibil nu vor renunţa la grevă nici în următoarele zile. Numai armata mai aprovizionează o mică parte a benzinăriilor din Grecia.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: masuri de austeritate
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close