Antena 3 CNN Externe Anchetă BBC: Românce traficate în Marea Britanie, căsătorite cu forța cu cetățeni pakistanezi. „Sunt ținute sub control și exploatate”

Anchetă BBC: Românce traficate în Marea Britanie, căsătorite cu forța cu cetățeni pakistanezi. „Sunt ținute sub control și exploatate”

Anchetă BBC: Românce traficate în Marea Britanie, căsătorite cu forța cu cetățeni pakistanezi. „Sunt ținute sub control și exploatate”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Mai 2017   •   14:21

Femei traficate în Marea Britanie din țări ca România și Slovacia sunt exploatate sexual și forțate să contracteze căsătorii fictive de bande infracționale din Europa de Est, dezvăluie o anchetă a BBC despre situația din Scoția.

Multe dintre femeile traficate sunt forțate să contracteze căsătorii fictive cu bărbați, majoritatea din Pakistan, care vor să ceară rezidență în Marea Britanie.

Femeile, care sunt cetățene ale Uniunii Europene, sunt atrase în Marea Britanie cu promisiuni mincinoase.

Potențialii soți sunt interesați să rămână în Scoția, însă au nevoie să fie căsătoriți cu un cetățean din Uniunea Europeană pentru a putea solicita permis de rezidență, a explicat ea.

„După căsătorie, femeile sunt ținute sub control de traficanți și exploatate ca servitoare de către soți, dar și violate și exploatate sexual de conaționali ai traficanților'', a adăugat Angelika Molnar.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close