Antena 3 CNN Externe Un procuror grec a ordonat o anchetă în cazul inundațiilor mortale

Un procuror grec a ordonat o anchetă în cazul inundațiilor mortale

Un procuror al Curţii Supreme a Greciei a ordonat o anchetă în legătură cu cauzele şi gestionarea inundaţiilor declanşate de o furtună ce a ucis cel puţin 15 persoane, a inundat case şi distrus infrastructura în Grecia săptămâna trecută.

Un procuror grec a ordonat o anchetă în cazul inundațiilor mortale
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    13 Sep 2023   •   22:41

Furtuna Daniel, cea mai intensă în Grecia de la începutul înregistrărilor în 1930, a devastat Tesalia, în centrul ţării, timp de trei zile.

Torenţii de apă au transformat câmpia fertilă a Tesaliei într-o mare interioară, cu sute de locuitori evacuaţi pe calea aerului sau scoşi din casele inundate cu bărci de salvare, recolte distruse şi zeci de mii de animale înecate.

Citeşte şi: Atenționare de călătorie pentru românii din Grecia. Restricții din cauza ciclonului "Daniel"

Un procuror de rang înalt a ordonat autorităţilor din zonele Volos, Karditsa, Larissa şi Trikala, regiunile cele mai afectate, să stabilească dacă au fost comise infracţiuni, inclusiv inundaţii din intenţie sau neglijenţă, arată agenţia de presă semioficială Athens News Agency (ANA).

Ancheta va analiza de asemenea dacă măsurile de prevenire a inundaţiilor luate de autorităţile locale au fost adecvate în lumina avertismentelor prealabile clare ale serviciului meteorologic naţional al Greciei.

×
Subiecte în articol: Grecia inundatii Daniel morti
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close