Antena 3 CNN Externe Ancheta în cazul furtului de tablouri, în plină desfăşurare la Rotterdam. Între timp, muzeul prădat a intrat în "renovare"

Ancheta în cazul furtului de tablouri, în plină desfăşurare la Rotterdam. Între timp, muzeul prădat a intrat în "renovare"

Ancheta în cazul furtului de tablouri, în plină desfăşurare la Rotterdam. Între timp, muzeul prădat a intrat în "renovare"
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Aug 2013   •   16:57

Procurorii olandezi încă mai speră că vor găsi o parte dintre tablourile furate de la Rotterdam. Între timp, muzeul la care a avut loc jaful a intrat în renovare şi, cel mai probabil, îi vor fi montate sisteme de securitate mai performante.

Nici expertiza specialiştilor din România care au studiat probele nu a făcut lumină în acest caz. Analizele au arătat că cel puţin trei picturi au fost totuşi aruncate în sobă. Printre ele ar fi operele de artă semnate de Gaugain sau  Matisse.

Procurorii din Olanda şi România colaborează intens în cazul furtului de tablouri din Rotterdam.

Hoţii nu au lăsau prea multe indicii la locul jafului, spun procurorii din Rotterdam.

Muzeul Kunsthal este în renovare după ce le-au fost sparte sistemele de securitate. Oficial, olandezii spun că e vorba despre reamenajări. Neoficial, montează sisteme de securitate mai performante pentru a-şi păzi oprerele de artă.

Între timp, în România au continuat expertizele. Una dintre concluzii este că cenuşa găsită în locuinţa Olgăi Dogaru, mama unuia dintre suspecţi, ar putea proveni din arderea a cel puţin trei tablouri furate din muzeul din Rotterdam.

Eugen Darie, Radu Dogaru şi mama sa, Olga Dogaru, sunt judecaţi în stare de arest în acest dosar, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru marţea viitoare.

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close