Antena 3 CNN Externe Anchetă în Filipine, după difuzarea unei înregistrări cu torturarea unui arestat (VIDEO)

Anchetă în Filipine, după difuzarea unei înregistrări cu torturarea unui arestat (VIDEO)

Anchetă în Filipine, după difuzarea unei înregistrări cu torturarea unui arestat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
19 Aug 2010   •   11:50

Conducerea poliţiei din Filipine a deschis o anchetă, după difuzarea unei înregistrări video, care înfăţişează torturarea unui arestat.
Autorul înregistrării a refuzat să-şi dezvăluie identitatea, de teama represaliilor.

Înregistrarea făcută cu un telefon mobil a fost trimisă unei televiziuni locale, care a inclus-o imediat în jurnalele de ştiri. Telespectatorii au putut vedea, cu oroare, cum un bărbat dezbrăcat şi trântit la pământ era lovit şi torturat de un presupus poliţist în civil.

În câteva cadre apare şi un ofiţer, în uniformă, care vorbeşte liniştit la telefon fără să ia în seamă ţipetele victimei.

Potrivit celui care a trimis înregistrarea, bărbatul era torturat ca să mărturisească faptul că a comis un jaf. Comisia pentru drepturile omului a primit deja apeluri de la familii care cred că şi-au recunoscut o rudă în persoana deţinutului.

Apărătorii drepturilor omului sunt alarmaţi de faptul că poliţiştii prezenţi asistau la tortură ca la un fapt obişnuit. Comandanţii spun, însă, că poliţia se străduieşte să-şi schimbe atitudinea.

Pentru început, toţi poliţiştii din secţia unde se crede că s-a petrecut incidentul au fost suspendaţi sau transferaţi. Opinia publică aşteaptă, însă, ca victima să fie identificată, iar vinovaţii să fie pedepsiţi.



Antena 3

×
Subiecte în articol: filipine Politie arestat
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close