Antena 3 CNN Externe Anchetă în SUA după ce un aparat de zbor necunoscut s-a apropiat prea mult de Air Force One

Anchetă în SUA după ce un aparat de zbor necunoscut s-a apropiat prea mult de Air Force One

Anchetă în SUA după ce un aparat de zbor necunoscut s-a apropiat prea mult de Air Force One
09 Feb 2017   •   07:38

Un aparat de zbor necunoscut s-a apropiat prea mult, la un moment dat, de aeronava prezidenţială Boeing-747 în care se afla Donald Trump, în spaţiul aerian al Floridei, autorităţile americane deschizând o anchetă în acest caz, a relatat miercuri ABC News, în baza unor surse, potrivit Agerpres.

Incidentul a avut loc în weekend, când preşedintele american plecase de la Washington la reşedinţa sa Mar-a-Lago. Canalul de televiziune citat nu precizează ce fel de aparat de zbor s-a apropiat de Air Force One şi la ce distanţă.

Avionul care - potrivit unor surse - zbura în paralel cu Air Force One când se apropia de Palm Beach ar fi trebuit să menţină o distanţă de cel puţin trei mile marine (aproximativ 5,5 km) de aeronava prezidenţială.

O altă sursă a declarat jurnaliştilor de la ABC că piloţii celor două avioane "au avut contact vizual", în timp ce o a treia sursă a indicat că, pe tot parcursul zborului, ambele echipaje au menţinut contactul cu controlorii de trafic aerian, astfel încât "nu a existat riscul unei coliziuni".

Autorităţile americane au deschis totuşi o anchetă pentru a investiga cauzele "pierderii distanţei de separare", urmând să fie interogaţi probabil piloţii celor două avioane şi controlori de trafic aerian.

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close