Antena 3 CNN Externe Dorel de UK! | Marina Regală britanică ordonă o anchetă asupra unui submarin nuclear "reparat cu lipici”

Dorel de UK! | Marina Regală britanică ordonă o anchetă asupra unui submarin nuclear "reparat cu lipici”

Marina Regală britanică a ordonat o investigație după ce un submarin nuclear, marca Trident, a fost reparat cu „lipici” .

Dorel de UK! | Marina Regală britanică ordonă o anchetă asupra unui submarin nuclear "reparat cu lipici”
Sursa foto: Pixabay/ 12019
de Alexandra Cojoianu    |    01 Feb 2023   •   23:36

Reparațiile defectuoase la țevile de răcire de la bordul submarinului HMS Vanguard au fost descoperite după ce unul dintre șuruburi a căzut în timpul unei inspecții la camera reactorului navei, relatează The Sun.

Capetele șuruburilor s-au desprins inițial din cauza strângerii excesive. Dar, în loc să înlocuiască puțurile deteriorate, personalul de la antreprenorul de apărare Babcock a implementat o remediere rapidă și le-a lipit înapoi.

Inginerii de la antreprenor au raportat-o ​​ca o eroare procedurală după ce problema a fost găsită, dar nu au menționat natura defectuoasă a reparației.

„Este o rușine. Nu poți tăia colțuri cu nucleare. Standardele sunt standarde. Standardele nucleare nu sunt niciodată compromise”, a declarat o sursă din marină, pentru The Guardian.

Citește și: România, cu un pas mai aproape de a avea noi submarine în dotare

Șuruburile lipite au menținut izolația pe conductele de lichid de răcire din reactorul nuclear și au fost găsite exact în momentul în care muncitorii au fost pregătiți să o tragă la putere maximă pentru prima dată, a relatat ziarul.

Anchetatorii vor căuta înregistrări ale reparațiilor pentru a afla când a avut loc lucrarea anticipată și cine a fost responsabil în ultimă instanță.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a spus că un „defect” a fost găsit pe HMS Vanguard atunci când se afla în docul uscat și că a fost „raportat și remediat prompt”.

Purtătorul de cuvânt a spus că secretarul apărării, Ben Wallace, s-a întâlnit cu directorul executiv al Babcock, David Lockwood, „pentru a căuta asigurări cu privire la lucrările viitoare”.

Babcock este al doilea contractant ca mărime al Ministerului de Apărare și are contracte de mai multe miliarde de lire sterline pentru a menține subflotele marine Astute și Vanguard.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Orice problemă legată de calitate este o mare dezamăgire, dar propriile noastre procese de inspecție robuste au descoperit problema. Nu a existat niciun impact asupra siguranței sau operaționalului din partea lucrării.”

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close