Antena 3 CNN Externe Anchetatorii ruşi au găsit cele două cutii negre ale avionului prăbuşit la Kazan şi exclud varianta unui atentat

Anchetatorii ruşi au găsit cele două cutii negre ale avionului prăbuşit la Kazan şi exclud varianta unui atentat

Anchetatorii ruşi au găsit cele două cutii negre ale avionului prăbuşit la Kazan şi exclud varianta unui atentat
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   13:22

Cele două cutii negre ale ale aeronavei Boeing 737 care s-a prăbuşit şi apoi a explodat duminică pe aeroportul din Kazan, Republica Tatarstan, au fost găsite de echipele de anchetatori ruşi, informează Ria Novosti, citată de Agerpres.

În urma accidentului, nu au existat supravieţuitori, toţi cei şase membri ai echipajului şi 44 de pasageri pierzându-şi viaţa.

Până în prezent, anchetatorii au exclus varianta unui atentat, dar au oferit alte posibile cinci cauze ale tragediei.

„Poate fi o eroare de pilotaj, o defecţiune tehnică, combustibilul de slabă calitate, condiţiile meteorologice nefavorabile sau o eroare a turnului de control”, a precizat ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov.

„Atât timp cât Comitetul Interstatal pentru Aviaţie nu şi-a încheiat activitatea, cred că toate cele cinci versiuni sunt viabile şi vor fi analizate în continuare”, a mai afirmat Sokolov.

„Ancheta nu a identificat printre cauzele posibile varianta unui atentat terorist”, a concluzionat oficialul rus, adăugând că nu s-a stabilit încă înălţimea de la care avionul a căzut.

Acest aspect urmează să fie determinat în urma decodării cutiilor negre ale avionului.

Compania aeriană care deţinea aparatul de zbor a exclus varianta unei erori de pilotaj, insistând asupra faptului că piloţii săi erau extrem de calificaţi.

Printre victimele accidentului aerian se numără fiul preşedintelui Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, directorul filialei locale a FSB, Aleksandr Antonov, şi soţia unui cunoscut comentator sportiv rus, Roman Skvorţov, de la postul de televiziune Rossia 2.

Preşedintele Tatarstanului a decretat luni, 18 noiembrie, zi de doliu la nivel regional, în memoria victimelor accidentului aviatic produs duminică la Kazan.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Rusia
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close