Antena 3 CNN Externe Anders Breivik îi acuză pe psihiatri de "invenţii", cu scopul de a-l decredibiliza

Anders Breivik îi acuză pe psihiatri de "invenţii", cu scopul de a-l decredibiliza

Anders Breivik îi acuză pe psihiatri de "invenţii", cu scopul de a-l decredibiliza
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    25 Apr 2012   •   14:52

Anders Behring Breivik, care vrea să fie declarat responsabil din punct de vedere penal după ce a ucis 77 de persoane anul trecut în Norvegia, a acuzat miercuri experţii psihiatri că au inventat declaraţii pentru a-l face să pară bolnav, potrivit AFP.

"Sunt invenţii rău intenţionate", a declarat Breivik evocând pasaje din expertiza psihiatrică ce a conchis anul trecut că este psihotic.

"Poate nu este vorba neapărat de rea intenţie, dar în orice caz este fals", a adăugat el.

Mandataţi de tribunalul din Oslo pentru a examina sănătatea mintală a extremistului de dreapta, psihiatrii Synne Soerheim şi Torgeir Husby au conchis, în noiembrie, că Breivik suferă de schizofrenie paranoidă, un diagnostic care pledează pentru o internare într-o instituţie psihiatrică.

Cu o altă ocazie, Breivik a spus că o internare într-o instituţie psihiatrică ar fi "mai rea decât moartea" şi a susţinut că el vrea să fie declarat sănătos şi responsabil din punct de vedere penal, pentru ca ideologia sa islamofobă să nu fie decredibilizată de diagnostic.

O contraexpertiză comandată de justiţie după nemulţumirea provocată de prima evaluare a conchis că ucigaşul este sănătos, generând confuzie cu privire la sănătatea sa mentală reală.

Această problema va fi tranşată de judecători, în verdictul lor aşteptat în iulie.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close