Antena 3 CNN Externe Anders Breivik: Sunt o persoană foarte simpatică într-o perioadă normală

Anders Breivik: Sunt o persoană foarte simpatică într-o perioadă normală

Anders Breivik: Sunt o persoană foarte simpatică într-o perioadă normală
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    20 Apr 2012   •   13:59

Anders Behring Breivik, extremistul de dreapta judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecută în regiunea Oslo, a declarat vineri că este o persoană "foarte simpatică", dar că a fost nevoit să îşi refuleze emoţiile începând din 2006 încoace, pentru a putea comite atacurile.

"Sunt o persoană foarte simpatic într-o perioadă normală", a spus Breivik în cea de a cincea zi de proces.

Criminalul din Norvegia a precizat că a fost nevoit să îşi refuleze emoţiile, prin practicarea meditaţiei, şi să îşi întrerupă legăturile sociale, în 2006, pentru a putea să se pregătească să comită cele două atacuri de la 22 iulie 2011.

Procesul teroristului Anders Breivik a început luni, la Oslo, în Norvegia. Dacă judecătorii îl declară vinovat, acuzatul riscă până la 21 de ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută de legea norvegiană la momentul faptelor pentru "acte de terorism".

Bărbatul are 33 de ani şi este un fost membru al partidului Laburiştilor din Norvegia.

Majoritatea victimelor au fost executate cu sânge rece, la o tabără de tineret a partidului social-democrat, pe o insulă de lângă Oslo. Breivik a motivat masacrul prin teama că Norvegia va fi cotropită de musulmani, cu ajutorul social-democraţilor.

O primă expertiză l-a declarat bolnav psihic, dar o a doua a stabilit că este destul de sănătos pentru a fi judecat. Norvegienii se tem că discursurile lui Breivik vor transforma procesul într-o tribună a opiniilor de extremă dreapta.

Procesul lui Breivik, în legătură cu cel mai sângeros masacru comis în Norvegia după cel de-al doilea război mondial, este unul de interes mediatic considerabil.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik oslo
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close